Avto > Na Štrom
3665 ogledov

Nemci objavili cene težko pričakovanega novega električnega kombija

VW ID.buzz
1/26
Volkswagen
Koliko stane novi električni kombi VW? Nemški proizvajalec vozil je objavil cene električnega modela ID. buzz.

Volkswagnov novi električni kombi, ki je duhovni naslednik legendarnega Typ 2, bo ta teden na voljo na izbranih evropskih trgih. Letos prihaja tudi v Slovenijo. Izklicna cena v Nemčiji je brez upoštevanja državnih subvencij 64.581 evrov. Ko gre za tovorno različico ID. buzz cargo, ta model stane, tudi brez državnih spodbud, v Nemčiji stane vsaj 54.430 evrov.

VW ID.buzz | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Volkswagen logotip Zasuk Avto Financial Times: VW nič več ljudski proizvajalec avtov

Po pisanju spletne strani Motor1 je za ta električni kombi v Nemčiji mogoče vložiti zahtevo za subvencijo v višini 7500 evrov, kar pomeni, da bi se za ta znesek znižala končna cena obeh vozil.

VW ID.buzz | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Volkswagen scout Avto Volkswagen je ravnokar ustanovil novo znamko avtov

VW ID. Buzz prihaja v prodajne salone po Evropi v tretjem četrtletju letošnjega leta. Na voljo bo z baterijo kapacitete 82 kWh in petimi sedeži za potniško različico, medtem ko ima ID. buzz cargo tovorni prostor, v katerega spravimo dve evro paleti.
ID. buzz bo v Evropi sprva na voljo s petsedežno (dvovrstno) konfiguracijo, pri Volkswagnu pa zagotavljajo, da bo šestsedežnik (sedeži v treh vrstah) s standardno medosno razdaljo na voljo pozneje.

VW ID.buzz | Avtor: Volkswagen Volkswagen

VW MEB, električna platforma Avto Pomemben Volkswagnov korak pri električnih avtomobilih

Prihajajo nove različice

Različica s podaljšano medosno razdaljo bo na evropski trg prišla leta 2023 in bo na voljo kot sedemsedežnik s konfiguracijo 2/3/2.
Širina obeh modelov, ID. buzz in ID. buzz cargo, je 1.985 metra, medtem ko je dolžina 4.712 metra. Medosna razdalja je 2.988 metra, višina potniške različice je 1.937 metra, tovorna različica pa zgolj za 1 mm višja.

VW ID.buzz | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Volkswagen ID.5 Osupljivo Avto Volkswagen za letos razprodal vozila

Volkswagen še ni razkril predvidene avtonomije vožnje s polno baterijo, so pa iz podjetja potrdili, da bo sprva ID. buzz z 82 kWh baterijo poganjal elektromotor z močjo 204 KM (150 kW) in navorom 310 Nm, motor pa pošilja moč na zadnjo os.
Prihodnje leto bo na voljo večja izbira baterijskih možnosti in različnih izhodnih moči, v načrtu pa je tudi model s štirikolesnim pogonom, a podrobnosti pri VW še niso objavili.

VW ID.buzz | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Največja hitrost različice z 204 "konjskimi močmi" je omejena na 145 km/h.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.