Avto > Na Štrom
4691 ogledov

Volkswagen za letos razprodal vozila

Volkswagen ID.5 Volkswagen
Iz Volkswagna prihaja osupljiva novica. Kdo bo namreč pri njih naročil novi električni avtomobil, bo moral nanj čakati vsaj do naslednjega leta.

Za letošnje leto predvideno proizvodnjo so namreč že popolnoma razprodali, knjige naročil pa so za nekaj nadaljnjih mesecev tudi že polne.

VW MEB, električna platforma Avto Pomemben Volkswagnov korak pri električnih avtomobilih

Volkswagen namreč s svojo proizvodnjo električnih avtomobilov nikakor ne more doseči povpraševanja. Izvršni direktor Herbert Diess je na predstavitvi četrtletnih rezultatov povedal: »Imamo ekstremno veliko naročil, veliko več kot leta 2021. V Evropi in  ZDA smo za letošnje leto v bistvu razprodani. Knjige naročil so polne, novih naročil pa je tudi veliko.« Iz tega sledi, da so na obeh trgih na voljo le še avtomobili za leto 2023.

Volkswagen ID.4 | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Samo v Evropi na dobave električnih avtomobilov čaka 120.000 kupcev, veliko naročil pa je tudi na Kitajskem, kjer so se v prvi četrtini leta naročila v primerjavi s prejšnjim obdobjem početverila na skoraj 29.000 avtomobilov. Volkswagnov delež naročil električnih avtomobilov je celo presegel delež avtomobilov z motorji na notranje zgorevanje.

razcep Koseze Ljubljana gneča kolona Merjenje emisij Avto Merjenje emisij: Električni avtomobili v čisto drugi luči

Volkswagen sicer za letošnje leto na ravni skupine načrtuje globalno prodajo 700.000 električnih avtomobilov, s čimer bi se njihov delež med novimi avtomobili povečal na sedem do osem odstotkov. Lani je njihov delež znašal 5,1 odstotka. Diess meni, da so s takšnimi gibanji na pravi poti v električno mobilnost.

VW ID.buzz | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Hyundai Kona electric električni avto polnjenje polnilnica Avto Bliža se konec subvencij za električne avtomobile

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.