Petrol: Velike spremembe pri polnjenju vozil z energenti

Foto: Anže Petkovšek Volkswagen ID.3
Foto: Anže Petkovšek Volkswagen ID.3
Pri Petrolu so razgrnili ambiciozno strategijo do leta 2025. Pričakujemo lahko velikansko rast števila polnilnic za električna vozila.
Oglej si celoten članek

Pri Petrolu so zapisali, da so se znašli pred velikimi spremembami. Energetski prehod v nizkoogljično družbo ter razvoj novih tehnologij, prinašata preoblikovanje ustaljenih načinov proizvodnje, prodaje in uporabe energentov. 

Zato želi skupina Petrol postati ključen povezovalni člen v širšem ekosistemu s ponudbo energetskih virov, ki jih bodo povezali z naložbami v pridobivanje energije iz obnovljivih virov.

OKOLJE Kranjska občina gre na elektriko

V zapisani strategiji zagotavljajo, da bodo še vedno zagotavljali oskrbo trga z ogljikovodiki, hkrati pa soustvarjali priložnosti, ki jih prinaša energetska tranzicija.

Foto: Petrol Petrol

Vodilni v JV Evropi

V prihodnjih štirih letih želijo krepiti svoj položaj v regiji, predvsem v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji, razvijali in krepili pa bodo svojo prisotnost na področju dobave in prodaje zemeljskega plina in elektrike, prodaje utekočinjenega naftnega plina ter projektov energetske učinkovitosti. Posebno mesto v energetski tranziciji ima proizvodnja elektrike iz obnovljivih virov, kjer si želijo utreti pot med najpomembnejše ponudnike v JV Evropi.

Avto Baterijo e-avta bo mogoče napolniti v desetih minutah

Navajajo, da razvoj novih rešitev na področju elektro mobilnosti in storitev mobilnosti predstavlja pomemben steber Petrolovega trajnostnega in inovativnega poslovanja. Na področju mobilnosti se skupina Petrol osredotoča na dva segmenta. Prvi je vezan na polnilno infrastrukturo, kar pomeni vzpostavitev, upravljanje in vzdrževanje infrastrukture za polnjenje električnih vozil ter zagotavljanje storitve polnjenja. Drugi segment pa predstavljajo storitve mobilnosti, kot so poslovni najem, elektrifikacija voznih parkov ter storitev upravljanja voznih parkov.

Foto: Andrej Leban Polnilnica na plin

Avto Največji električni enoprostorec pri nas

Velika rast števila električni polnilnic

Po napovedih bo imel Petrol do konca leta 2025 na vseh trgih 627 bencinskih servisov, kar je 127 več kot leta 2020 in že 1.575 polnilnic za električna vozila, kar je 1404 več kot jih je imel ob koncu preteklega leta.

Promo Električni avtomobili, ki so že v prodaji in ki prihajajo v 2021

Skladno s tem se bo povečala tudi proizvodnja električne energije. Konec leta 2025 bodo v proizvodnji iz obnovljivih virov energije dosegli proizvodnjo 160 MW električne energije, kar je 78 % več kot leta 2020. S projekti energetske prenove bodo dosegli 73 GWh prihrankov energije pri končnih kupcih, so zapisali pri družbi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 21:30 29. Januar 2021.

    Enkrat je eden komentator lepo povedal, da vozila na nafto vedno bodo. Verjetno pa ni predvidel,da mogoče pa ne bo …

  • 12:49 29. Januar 2021.

    strategija je samo ena. marže gor, čeprav so rafinerije polne. hebanje naroda v mozak. 3 mesece so počakali in sedaj …

  • 09:50 29. Januar 2021.

    Lepi načrti! Me pa zelo zanima, kako se da to realizirat. Ko se začne debata o energetski politiki, smo vsi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.