Avto > Na Štrom
6810 ogledov

Petrol: Velike spremembe pri polnjenju vozil z energenti

ID.3 Anže Petkovšek Volkswagen ID.3
Pri Petrolu so razgrnili ambiciozno strategijo do leta 2025. Pričakujemo lahko velikansko rast števila polnilnic za električna vozila.

Pri Petrolu so zapisali, da so se znašli pred velikimi spremembami. Energetski prehod v nizkoogljično družbo ter razvoj novih tehnologij, prinašata preoblikovanje ustaljenih načinov proizvodnje, prodaje in uporabe energentov. 

Zato želi skupina Petrol postati ključen povezovalni člen v širšem ekosistemu s ponudbo energetskih virov, ki jih bodo povezali z naložbami v pridobivanje energije iz obnovljivih virov.

BMW i8 e-drive Roadster OKOLJE Gorenjska Kranjska občina gre na elektriko

V zapisani strategiji zagotavljajo, da bodo še vedno zagotavljali oskrbo trga z ogljikovodiki, hkrati pa soustvarjali priložnosti, ki jih prinaša energetska tranzicija.

Petrol | Avtor: Petrol Petrol

Vodilni v JV Evropi

V prihodnjih štirih letih želijo krepiti svoj položaj v regiji, predvsem v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji, razvijali in krepili pa bodo svojo prisotnost na področju dobave in prodaje zemeljskega plina in elektrike, prodaje utekočinjenega naftnega plina ter projektov energetske učinkovitosti. Posebno mesto v energetski tranziciji ima proizvodnja elektrike iz obnovljivih virov, kjer si želijo utreti pot med najpomembnejše ponudnike v JV Evropi.

Polnilnica za električna vozila Avto Baterijo e-avta bo mogoče napolniti v desetih minutah

Navajajo, da razvoj novih rešitev na področju elektro mobilnosti in storitev mobilnosti predstavlja pomemben steber Petrolovega trajnostnega in inovativnega poslovanja. Na področju mobilnosti se skupina Petrol osredotoča na dva segmenta. Prvi je vezan na polnilno infrastrukturo, kar pomeni vzpostavitev, upravljanje in vzdrževanje infrastrukture za polnjenje električnih vozil ter zagotavljanje storitve polnjenja. Drugi segment pa predstavljajo storitve mobilnosti, kot so poslovni najem, elektrifikacija voznih parkov ter storitev upravljanja voznih parkov.

Polnilnica na plin | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban

mercedes-benz EQV 300 Avto Največji električni enoprostorec pri nas

Velika rast števila električni polnilnic

Po napovedih bo imel Petrol do konca leta 2025 na vseh trgih 627 bencinskih servisov, kar je 127 več kot leta 2020 in že 1.575 polnilnic za električna vozila, kar je 1404 več kot jih je imel ob koncu preteklega leta.

Porsche Promo Uporabno Električni avtomobili, ki so že v prodaji in ki prihajajo v 2021

Skladno s tem se bo povečala tudi proizvodnja električne energije. Konec leta 2025 bodo v proizvodnji iz obnovljivih virov energije dosegli proizvodnjo 160 MW električne energije, kar je 78 % več kot leta 2020. S projekti energetske prenove bodo dosegli 73 GWh prihrankov energije pri končnih kupcih, so zapisali pri družbi.

Komentarjev 7
 • Avatar Michel Franco HD
  Michel Franco HD 21:30 29.januar 2021.

  Enkrat je eden komentator lepo povedal, da vozila na nafto vedno bodo. Verjetno pa ni predvidel,da mogoče pa ne bo možno več kupiti goriva za te naftaše:dizel,bencin,.... Kaj bomo pa pol??

 • jakec1575 12:49 29.januar 2021.

  strategija je samo ena. marže gor, čeprav so rafinerije polne. hebanje naroda v mozak. 3 mesece so počakali in sedaj kuhanje žive žabe. tako kot sem napovedal. janševci, masturbirajte vi še na Janšo, ki nas bo vse na suho nategnil. ...prikaži več Če imaš 2 velika igralca pač ne moreš furat konkurence. to je jasno vsakomur, samo janšistom ne. oni verujejo v mesijo.

 • sandi76 09:50 29.januar 2021.

  Lepi načrti! Me pa zelo zanima, kako se da to realizirat. Ko se začne debata o energetski politiki, smo vsi proti jedrski elektrarni, hldroelektrarnam, vetrnicam , na ne omenim plinske, ki Slovencem še vedno požene kri v možgane! Skratka, mi ...prikaži veči smo proti vsemu, ampak elektriko ba bi !