Pozor, na trgu poplavljeni avtomobili

Foto: Youtube/Viral Hog
Foto: Youtube/Viral Hog
Evropo so to poletje prizadele katastrofalne poplave. Iz Nemčije in Belgije so prihajali videoposnetki na katerih so bili številni, tudi povsem novi avtomobili pod vodo. Nekatere avtomobile bodo zdaj prodali.
Oglej si celoten članek

Voda in blato so za vedno v katastrofalnih poplavah, ki so prizadele Nemčijo, uničile številne avtomobile. Nemške zavarovalnice so se zdaj odločile, da tiste, ki še imajo tržno vrednost, prodajo na dražbah. Tudi razbitine so lahko še vedno dragocen vir rezervnih delov, zlasti "strojne opreme", ki je voda ne uničita tako hitro.

Tudi pri nas Velike spremembe pri nakupu in prodaji rabljenih in novih vozil

Kot smo pred kratkim pisali na zurnal24, voda zelo slabo vpliva na avtomobil v celoti, saj lahko gre tudi potem, ko je bil popravljan, marsikaj narobe. Zato priporočamo, da se takega avtomobila izognite.

Foto: Reuters Honde uničene v poplavah na Tajskem.

Presenečenje Presenečenje: Avto, ki najbolje ohranja vrednost

Tako kot velja v večini primerov, tudi v tem še toliko bolj velja, da pred nakupom preverite zgodovino avtomobila. V Sloveniji obstajajo različni kanali, eden je tudi Doberavto.si, ki omogoča transparentno objavo podatkov o zgodovini in stanju vozila ter preprosto oddajo in iskanje oglasov.

Foto: Žurnal24 V poplavah uničeni avtomobili v Savdski Arabiji.

Rabljeni 10 najbolj zanesljivih do 5.000 evrov

Če je bil avtomobil poplavljen, je velika možnost, da je bil tudi odpisan kot »totalka«. Nekateri prodajalci vam lahko poskušajo prodati avtomobil, ki je bil poplavljen, vendar tega ne povedo in vam tudi ne priskrbijo njegove servisne dokumentacije. Pri tem vam bo gotovo v pomoč številka VIN, s pomočjo katere lahko dostopate do podatkov v registrih. A morda je še najboljše, če se avtomobilu brez znane zgodovine sploh izognete.

Iz prve roke Neverjeten skok cen rabljenih vozil

Več o poplavljenih avtomobilih, pa v našem ločenem članku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:38 16. Avgust 2021.

    pazite se belgijskih in nizozemskih vozil.

  • 09:30 16. Avgust 2021.

    Tako je, navali narode! Namesto pod prešo bodo, kot ponavadi nategnili Balkance. Dobro je, sam da je nemško!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.