Presenetljiva novica iz Volkswagna

Foto: epa
Foto: epa
Avtomobilski velikan Volkswagen je ostal brez vrhovnega šefa. Mediji v Nemčiji kot enega glavnih vzrokov navajajo hitenje proti elektirfikaciji.
Oglej si celoten članek

Glavni izvršni direktor nemškega avtomobilskega velikana Volkswagen Herbert Diess je z nadzornim svetom podjetja sklenil dogovor, da se s 1. septembrom umakne s položaja. Vodenje skupine bo prevzel zdajšnji prvi mož Porscheja Oliver Blume, so danes nepričakovano sporočili iz podjetja.

Diess je Volskwagen vodil štiri leta. Po besedah predsednika nadzornega sveta Hansa Dieterja Pötscha je Diess v tem času odigral ključno vlogo pri pospeševanju preobrazbe podjetja, so po seji nadzornega sveta sporočili iz podjetja.

Avto Šef Volkswagna se ne strinja z Janšo

"Diess je prepričljivo pokazal hitrost in doslednost, s katero je lahko izvajal daljnosežne procese preoblikovanja. Ne le da je podjetje vodil skozi izjemno razburkane vode, temveč je vpeljal tudi popolnoma novo strategijo," je dejal predsednik nadzornega sveta.

Foto: Volkswagen Herbert Diess

Odhajajoči izvršni direktor je s svojimi ostrim slogom in kontroverznimi izjavami pogostokrat razburjal javnost, je spomnila francoska tiskovna agencija AFP. Med drugim se je leta 2019 moral opravičiti zaradi besedne igre z nacističnim sloganom na sestanku podjetja.

Avto Igra mačke in miši pri Volkswagnu

Pod pirtiskom zaradi napovedi o manj delovnih mestih

Diess se je znašel pod pritiskom znotraj podjetja, potem ko je oktobra lani predlagal, da bi bilo lahko pri Volkswagnu v Nemčiji ogroženih do 30.000 delovnih mest, če ne bo mogel zmanjšati stroškov pri prehodu na modele na baterijski pogon.

Šef VW Šef VW na poti z električnim vozilom namenil kritiko

Diess, odkrit občudovalec ustanovitelja ameriškega proizvajalca električnih vozil Tesla Elona Muska, je lani dejal, da bo nemški avtomobilski proizvajalec potreboval "revolucijo", če želi premagati svojega ameriškega tekmeca.

Foto: Herbert Diess/LinkedIn Herbert Diess

Šef Volkswagna Šef Volkswagna: "Pripravite se na pomemben preobrat"

Po oceni nadzornega sveta je Blume, ki je v podjetju od leta 1994, svoje operativne in strateške sposobnosti dokazal na različnih položajih v skupini in pri več blagovnih znamkah ter že sedem let uspešno vodi družbo Porsche s finančnega, tehnološkega in kulturnega vidika.

"Z vidika nadzornega sveta je zdaj prava oseba za vodenje skupine in za nadaljnjo krepitev njene osredotočenosti na stranke ter pozicioniranje njenih blagovnih znamk in izdelkov," so zapisali v sporočilu za javnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 12:30 24. Julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev.. V prvem mesecu sem od …

  • 09:59 24. Julij 2022.

    Čudno, da ni letel že prej. Znamko je totalno uničil. Samo malo je treba pogledati prejšnje njihove avti, proti tem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.