Avto
8626 ogledov

Presenetljiva novica iz Volkswagna

Herbert Diess epa
Avtomobilski velikan Volkswagen je ostal brez vrhovnega šefa. Mediji v Nemčiji kot enega glavnih vzrokov navajajo hitenje proti elektirfikaciji.

Glavni izvršni direktor nemškega avtomobilskega velikana Volkswagen Herbert Diess je z nadzornim svetom podjetja sklenil dogovor, da se s 1. septembrom umakne s položaja. Vodenje skupine bo prevzel zdajšnji prvi mož Porscheja Oliver Blume, so danes nepričakovano sporočili iz podjetja.

Diess je Volskwagen vodil štiri leta. Po besedah predsednika nadzornega sveta Hansa Dieterja Pötscha je Diess v tem času odigral ključno vlogo pri pospeševanju preobrazbe podjetja, so po seji nadzornega sveta sporočili iz podjetja.

Herbert Diess Avto Šef Volkswagna se ne strinja z Janšo

"Diess je prepričljivo pokazal hitrost in doslednost, s katero je lahko izvajal daljnosežne procese preoblikovanja. Ne le da je podjetje vodil skozi izjemno razburkane vode, temveč je vpeljal tudi popolnoma novo strategijo," je dejal predsednik nadzornega sveta.

Herbert Diess | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Odhajajoči izvršni direktor je s svojimi ostrim slogom in kontroverznimi izjavami pogostokrat razburjal javnost, je spomnila francoska tiskovna agencija AFP. Med drugim se je leta 2019 moral opravičiti zaradi besedne igre z nacističnim sloganom na sestanku podjetja.

Volkswagen Avto Igra mačke in miši pri Volkswagnu

Pod pirtiskom zaradi napovedi o manj delovnih mestih

Diess se je znašel pod pritiskom znotraj podjetja, potem ko je oktobra lani predlagal, da bi bilo lahko pri Volkswagnu v Nemčiji ogroženih do 30.000 delovnih mest, če ne bo mogel zmanjšati stroškov pri prehodu na modele na baterijski pogon.

Herbert Diess Šef VW Avto Šef VW na poti z električnim vozilom namenil kritiko

Diess, odkrit občudovalec ustanovitelja ameriškega proizvajalca električnih vozil Tesla Elona Muska, je lani dejal, da bo nemški avtomobilski proizvajalec potreboval "revolucijo", če želi premagati svojega ameriškega tekmeca.

Herbert Diess | Avtor: Herbert Diess/LinkedIn Herbert Diess/LinkedIn

Herbert Diess Šef Volkswagna Avto Šef Volkswagna: "Pripravite se na pomemben preobrat"

Po oceni nadzornega sveta je Blume, ki je v podjetju od leta 1994, svoje operativne in strateške sposobnosti dokazal na različnih položajih v skupini in pri več blagovnih znamkah ter že sedem let uspešno vodi družbo Porsche s finančnega, tehnološkega in kulturnega vidika.

"Z vidika nadzornega sveta je zdaj prava oseba za vodenje skupine in za nadaljnjo krepitev njene osredotočenosti na stranke ter pozicioniranje njenih blagovnih znamk in izdelkov," so zapisali v sporočilu za javnost.

Komentarjev 4
  • Peggy_Berkley 12:30 24.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev.. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

  • vzev 09:59 24.julij 2022.

    Čudno, da ni letel že prej. Znamko je totalno uničil. Samo malo je treba pogledati prejšnje njihove avti, proti tem novim, pa se že vidi v kakšno žalost so jo pripeljali. Najboljša primerjava Golf 7 vs Golf 8. Še škoda jih bo prehitela.