Pri Škodi pripravili presenečenje

Foto: Škoda
Foto: Škoda
Novi mali SUV kamiq ne bo edina Škodina novost na razstavnem prostoru ženevskega avtomobilskega salona na začetku marca.
Oglej si celoten članek

Pri Škodi so slab mesec dni pred odprtjem avtomobilskega salona v Ženevi razkrili prve skice konceptnega vozila, ki so ga poimenovali vision iV. Gre za povsem električni športni kupe, ki je postavljen na arhitekturo skupine Volkswagen MEB za proizvodnjo električnih vozil.

Avto Škoda končno slekla golfovega izzivalca

Avto Škoda kodiaq GT, kako nenavadno to zveni?

Gre torej za štirivratni kupe, ki so ga postavili na 22-palčna kolesa. Opaziti je, da vrata nimajo okvirjev, prav tako ne kljuk, namesto vzvratnih ogledal so namestili kamere. Na nenavadno širokem prednjem delu Škodina maska z vertikalno postavljenimi rebri zdaj že znane kristalne strukture, s čimer Škoda poudarja vez s češkim kristalom in horizontalna svetlobna črta, ki povezuje ozke žaromete. Bolj "zloben" obraz ima tudi zaradi velikih zračnih odprtin.

Foto: Škoda Škoda vision iV koncept

Zadek zaznamujejo žarometi LED v obliki črke C, aerodinamični spojler in svetlobni podpis pod zadnjim difuzorjem. Še en izstopajoč detajl je Škodin logotip pobarvan v rdečo barvo.

Avto Škoda svoj novi model primerjala z octavio

Največje vprašanje je, kaj bo iz tega koncepta nastalo, kar bomo lahko videli v prihodnosti na cestah. Pri Škodi so za zdaj najavili zgolj to, da bodo do leta 2022 predstavili več kot 10 elektrificiranih modelov, v nove, alternativne pogone in mobilne servise, pa bodo investirali več kot dve milijardi evrov.

Avto Škoda v Ljubljani pokazala, kaj bo prodajala Slovencem

Pri Škodi so še najavili, da bo prvi serijski model, ki bo nastajal na MEB platformi, pokazan leta 2020. Oliver Stefani, šef oblikovanja pri Škodi je dejal le, da bodo nekateri elementi, ki bodo vidni na novem konceptu, tipični za njihova električna vozila.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.