Avto
7012 ogledov

Škoda v Ljubljani pokazala, kaj bo prodajala Slovencem

Škoda vision E koncept
1/11
Gregor Prebil
V sredo so imeli obiskovalci prodajnega salona vozil Škoda na Verovškovi možnost ekskluzivno v Sloveniji videti avto, ki napoveduje neke drugačne Škodine čase.

V prodajem salonu v Ljubljani so za en dan Slovencem predstavili konceptno vozilo škoda vision E, ki so ga pri Škodi premierno predstavili lani aprila v Šanghaju, z njim pa poudarjalo dejstvo, da je češka znamka sedaj dokončno stopila med pionirje bodoče mobilnosti in da bo hkrati osnova za ekspanzijo na nove trge.

Škoda vision E koncept | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Škoda karoq Avto Nova škoda octavia pred vrati

"Vision E napoveduje vse več modelov Škode, ki bodo elektrificirani in ki bodo nudili rešitve mobilne povezljivosti. Do leta 2025 naj bi bilo že četrtina vseh prodanih škod elektrificiranih," je ob razkritju vsem v Ljubljani povedal Petr Podlipny, direktor znamke Škoda v Sloveniji.

Škoda vision E koncept | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Poudaril je, da bo imela Škoda do leta 2025 že 10 elektrificiranih avtomobilov, od tega pet polno elektrificiranih modelov. Že kmalu bodo predstavili tudi druge alternativne oblike mobilnosti, predvsem priključne hibride. Konec leta 2019 prihaja škoda octavia s kablom za polnjenje baterije, ki pa bo imela hkrati tudi vgrajen motor na notranje zgorevanje. Prva Škodina 100-odstotno električna vozila naj bi že zmogla z enim polnjenjem baterije prevoziti do 400 kilometrov poti, je še dejal Podlipny.

Škoda vision E koncept | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Škoda kodiaq GT, kako nenavadno to zveni? Avto Škoda kodiaq GT, kako nenavadno to zveni?

Avtonomna vožnja

Asistenca za zastoje avtomatsko zavira in pospešuje
Možna je avtomatizirana vožnja 3. stopnje
Car Park Autopilot najde parkirna mesta
Inteligentno parkiranje – vozilo si zapomni in poišče voznikove preferirane parkirne položaje
Vozilo komunicira z drugimi udeleženci v prometu, drugimi vozili in infrastrukturo

Škoda vision E koncept | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Škoda koncept vision E torej napoveduje preskoka med električna in digitalizirana vozila. Koncept električnega športnega terenca narejen na VW-jevi namenski platformi za električna vozila MEB. Čeprav gre oblikovno za zelo futurističen avtomobil, pa je določene poteze koncepta prevzel Škodin športni terenec kodiaq.

Vision E odlikuje zelo dolgo medosje, ki je kar 2,85 metra, medem ko celoten avto v dolžino meri 4,65 metra. Notranjost je futuristična in s tremi velikimi zasloni, saj ima svojega tudi prednji sopotnik. Vozilo nima B-stebričkov, kar potnikom daje občutek večje prostornosti. Najbolj markantna posebnost je protismerno odpiranje vrat, ne manjkajo niti domiselne, "simply clever" rešitve, po katerih je znana avtomobilska znamka. Opazni so tudi vrtljivi školjkasto oblikovani individualni sedeži za udobno vstopanje in izstopanje.

Škoda vision E koncept | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Škoda scala Avto Škoda svoj novi model primerjala z octavio

Koncept prikazov in upravljanja

Upravljanje z gestami in glasovno upravljanje
Funkcija za sledenje očem Eye Tracking in sistem za zaznavanje utrujenosti voznika Driver Alert

Škoda scala Avto Škoda razkriva golfovega tekmeca

Škoda vision E koncept | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Za pogon skrbita dva elektromotorja s sistemsko močjo 225 kW (306 KM). Pogon je na vsa štiri kolesa, z enim polnjenjem baterije je akcijski radij do 500 kilometrov. Najvišja hitrost vozila je v prid daljšega dosega 180 km/h.
 

Komentarjev 2
  • Avatar Donnawasta
    Donnawasta 23:16 06.december 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top