Avto
2221 ogledov

Pri Škodi pripravili presenečenje

Škoda vision iV koncept Škoda
Novi mali SUV kamiq ne bo edina Škodina novost na razstavnem prostoru ženevskega avtomobilskega salona na začetku marca.

Pri Škodi so slab mesec dni pred odprtjem avtomobilskega salona v Ženevi razkrili prve skice konceptnega vozila, ki so ga poimenovali vision iV. Gre za povsem električni športni kupe, ki je postavljen na arhitekturo skupine Volkswagen MEB za proizvodnjo električnih vozil.

Škoda scala Avto Škoda končno slekla golfovega izzivalca
Škoda kodiaq GT, kako nenavadno to zveni? Avto Škoda kodiaq GT, kako nenavadno to zveni?

Gre torej za štirivratni kupe, ki so ga postavili na 22-palčna kolesa. Opaziti je, da vrata nimajo okvirjev, prav tako ne kljuk, namesto vzvratnih ogledal so namestili kamere. Na nenavadno širokem prednjem delu Škodina maska z vertikalno postavljenimi rebri zdaj že znane kristalne strukture, s čimer Škoda poudarja vez s češkim kristalom in horizontalna svetlobna črta, ki povezuje ozke žaromete. Bolj "zloben" obraz ima tudi zaradi velikih zračnih odprtin.

Škoda vision iV koncept | Avtor: Škoda Škoda

Zadek zaznamujejo žarometi LED v obliki črke C, aerodinamični spojler in svetlobni podpis pod zadnjim difuzorjem. Še en izstopajoč detajl je Škodin logotip pobarvan v rdečo barvo.

Škoda scala Avto Škoda svoj novi model primerjala z octavio

Največje vprašanje je, kaj bo iz tega koncepta nastalo, kar bomo lahko videli v prihodnosti na cestah. Pri Škodi so za zdaj najavili zgolj to, da bodo do leta 2022 predstavili več kot 10 elektrificiranih modelov, v nove, alternativne pogone in mobilne servise, pa bodo investirali več kot dve milijardi evrov.

Škoda vision E koncept Avto Škoda v Ljubljani pokazala, kaj bo prodajala Slovencem

Pri Škodi so še najavili, da bo prvi serijski model, ki bo nastajal na MEB platformi, pokazan leta 2020. Oliver Stefani, šef oblikovanja pri Škodi je dejal le, da bodo nekateri elementi, ki bodo vidni na novem konceptu, tipični za njihova električna vozila.
 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.