Pri tem trgovcu boste letos zaman iskali vinjeto za 2020

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Ne prodajajo. Razlogov ne navajajo.
Oglej si celoten članek

Vinjet za 2020 v Mercatorju, ki velja za največjo trgovsko mrežo pri nas, naj ne bi bilo mogoče kupiti. Na to nas je opozorila bralka, ki se sprašuje, zakaj slovenski trgovec ne omogoča nakupa nalepk, jih je pa mogoče dobiti v številnih drugih prodajalnah, ki so precej manj razširjene po državi. 

"V Mercatorjevih trgovinah ne bo vinjet." Tako na kratko so v Mercatorju odgovorili na vprašanje Žurnal24, ali informacija drži. Razloga niso pojasnili. Spomnimo, zaplet s prodajo vinjet v Mercatorju se je zgodil že pred dvema letoma, ko jih sprva niso prodajali, nato pa so po doseženem dogovoru z Darsom le začeli s prodajo. Številni kupci so nakup izkoristili zaradi možnosti nakupa na Mercatorjevo Piko kartico z možnostjo obročnega odplačila.  

Je pa trenutno v Mercatorju aktualna akcija, v kateri delijo vinjete v primeru nakupa izdelkov določene blagovne znamke.

Slovenija Zaplet s prodajo vinjet v Mercatorju

Kakšni so pogoji za prodajo vinjet?

Na Darsovi spletni strani je naveden seznam 14 različnih verig oziroma prodajaln, kjer je mogoče kupiti avtocestne vinjete.

Med drugim jih imajo pri Mercatorjevem neposrednem konkurentu Sparu, prodajajo jih na bencinskih črpalkah Petrola, OMV, Mola, Agipa in Loga, imajo jih v poslovalnicah Pošte Slovenije in AMZS, pa tudi v trafikah 3Dva in poslovalnicah Kompas Shop.

Med prodajalci pa manjkajo ostali veliki trgovci, kot so Tuš, Hofer, Lidl ...

Slovenija Vinjeta s popustom na Kuponlandii: nateg ali le nenatančno branje

Na Darsu so za Žurnal24 pojasnili, da sta osnovna pogoja za prodajo vinjet najmanj pet prodajnih mest in najmanj 20.000 prodanih vinjet katerekoli vrste na leto. 

Mora pa prodajalec z Darsom skleniti poseben dogovor. "Od pogodbenih partnerjev se zahteva tudi predložitev zavarovanja plačila (bančna garancija)," pravijo na Darsu in dodajajo: "Prodaja vinjet bo z Mercatorjem ali brez njega potekala nemoteno." 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 07:59 13. Januar 2020.

    Merkator bi kot zvestobo za nakupe pri njih,lahko omogocil koriscenje pik za nakup Vinjete,saj je to nagrada za zveste nakupe …

  • 16:23 20. December 2019.

    Mekator ne more za plače skup spravit kaj šele da bi vinjete prodajal.! Banda propadla!

  • 11:56 20. December 2019.

    Očitno je premalo marže pri prodaji vinjet, zato jih ne bodo prodajali. Se ne izplača😄

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.