Slovenija
30267 ogledov

Zaplet s prodajo vinjet v Mercatorju

Vinjeta Andrej Leban
Dars pravi, da Mercator ni pooblaščeni prodajalec za prodajo vinjet.

"Več let je Mercator v svojih trgovinah prodajal letne vinjete. Letos brez uradne obrazložitve tega ne počne več? Ali vi, Žurnal, veste kaj več o tem? Po nekaterih informacijah se Dars in Mercator ne moreta dogovoriti?" nas je v soboto povprašal bralec. Vinjete za prihodnje leto so naprodaj od petka, 1. decembra. 

Vinjeta Avto Nove vinjete že naprodaj

Mnogi vinjeto kupijo Mercatorjevo Pika kartico, saj ta omogoča obročno odplačilo.

Niso pooblaščeni prodajalci

"Vinjete z letnico 2018 je od vključno 1. decembra dalje možno dobiti na pooblaščenih prodajnih mestih pogodbenih prodajalcev, med katerimi trenutno ni Mercatorja. Korektno je, da razloge pojasnijo v Mercatorju," so nam odgovorili na Darsu. 

Prodajna mesta vinjet | Avtor: slika zaslona/Dars slika zaslona/Dars

Na Mercatorju pa nam najprej odgovorili, da je prišlo do zamude pri dostavi, a je bralec, ki nas je opozoril na zaplet, povedal, da v Mercatorju vinjet še v nedeljo niso imeli in da poslovodkinja ni imela nobene informacije, da nimajo nobenih informacij so mu v ponedeljek  odgovorili tudi v Mercatorjevem kontaktnem centru. Ko smo preverili v eni od srednje velikih trgovin, so nam povedali, da vinjet letos sploh ne bodo prodajali. 

A v našem največjem trgovcu kljub temu zagotavljajo, da bodo tudi letos prodajali letne vinjete in da bodo na voljo najkasneje v začetku prihodnjega tedna, ne bo pa jih mogoče kupiti v vseh trgovinah. 

Usklajujejo tehnične podrobnosti

"Mercator bo tudi letos prodajal letne vinjete, ob tem bo nudil dodatne ugodnosti (nakup na obroke, pripis pik). Z Darsom še usklajujemo tehnične podrobnosti, tako da bodo vinjete v večjih Mercatorjevih trgovinah naprodaj predvidoma v nekaj dneh, najkasneje v začetku prihodnjega tedna. Seznam Mercatorjevih trgovin, v katerih bo možno vinjete kupiti, bo objavljen na spletni strani www.mercator.si," so nam sporočili. 

Spar je med pooblaščenimi prodajalci, medtem ko Tuša prav tako ni. "Vinjet v trgovinah Tuš nimamo v redni prodaji. Le te so na voljo samo v okviru aktivnosti, kot ugodnost za zveste kupce," pravijo v Tušu. 

Ob tem velja omeniti, da mora prodajalec vinjet zagotoviti bančne garancije. Če bi imeli v vsaki od Mercatorjevih maloprodajnih enot imeli le sto letnih vinjet, bi bile te skupaj vredne 16,5 milijona evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Harrison 07:28 07.december 2017.

    Ne grem v Mercator, pa če mi plačaš. Vse je dražje, notri pa veliko posiljenih izdelkov iz hrvaške. Hvala lepa za rože!

  • alen04 09:11 06.december 2017.

    V Mercatorju lažejo kakor to počnejo njihovi lastniki, golazen zagamana!!!! Bojkotirat gnide gnusne!!!!!

  • pericarežeracirep 09:09 06.december 2017.

    Za vsak slučaj, da nebi mi, kupci vinjet reševali Agrokor?