Avto
23968 ogledov

Pri tem trgovcu boste letos zaman iskali vinjeto za 2020

Vinjeta 2020 Andrej Leban
Ne prodajajo. Razlogov ne navajajo.

Vinjet za 2020 v Mercatorju, ki velja za največjo trgovsko mrežo pri nas, naj ne bi bilo mogoče kupiti. Na to nas je opozorila bralka, ki se sprašuje, zakaj slovenski trgovec ne omogoča nakupa nalepk, jih je pa mogoče dobiti v številnih drugih prodajalnah, ki so precej manj razširjene po državi. 

"V Mercatorjevih trgovinah ne bo vinjet." Tako na kratko so v Mercatorju odgovorili na vprašanje Žurnal24, ali informacija drži. Razloga niso pojasnili. Spomnimo, zaplet s prodajo vinjet v Mercatorju se je zgodil že pred dvema letoma, ko jih sprva niso prodajali, nato pa so po doseženem dogovoru z Darsom le začeli s prodajo. Številni kupci so nakup izkoristili zaradi možnosti nakupa na Mercatorjevo Piko kartico z možnostjo obročnega odplačila.  

Je pa trenutno v Mercatorju aktualna akcija, v kateri delijo vinjete v primeru nakupa izdelkov določene blagovne znamke.

Vinjeta Slovenija Zaplet s prodajo vinjet v Mercatorju

Kakšni so pogoji za prodajo vinjet?

Na Darsovi spletni strani je naveden seznam 14 različnih verig oziroma prodajaln, kjer je mogoče kupiti avtocestne vinjete.

Med drugim jih imajo pri Mercatorjevem neposrednem konkurentu Sparu, prodajajo jih na bencinskih črpalkah Petrola, OMV, Mola, Agipa in Loga, imajo jih v poslovalnicah Pošte Slovenije in AMZS, pa tudi v trafikah 3Dva in poslovalnicah Kompas Shop.

Med prodajalci pa manjkajo ostali veliki trgovci, kot so Tuš, Hofer, Lidl ...

Kuponlandija Slovenija Vinjeta s popustom na Kuponlandii: nateg ali le nenatančno branje

Na Darsu so za Žurnal24 pojasnili, da sta osnovna pogoja za prodajo vinjet najmanj pet prodajnih mest in najmanj 20.000 prodanih vinjet katerekoli vrste na leto. 

Mora pa prodajalec z Darsom skleniti poseben dogovor. "Od pogodbenih partnerjev se zahteva tudi predložitev zavarovanja plačila (bančna garancija)," pravijo na Darsu in dodajajo: "Prodaja vinjet bo z Mercatorjem ali brez njega potekala nemoteno." 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
 • Soloobveznababica 07:59 13.januar 2020.

  Merkator bi kot zvestobo za nakupe pri njih,lahko omogocil koriscenje pik za nakup Vinjete,saj je to nagrada za zveste nakupe pri njih. Sedaj to ni vec mozno-nakup vinjete, Bo treba zamenjat trgovca,saj je dosti izbire.

 • Gandolf 16:23 20.december 2019.

  Mekator ne more za plače skup spravit kaj šele da bi vinjete prodajal.! Banda propadla!

 • Avatar briski13
  briski13 11:56 20.december 2019.

  Očitno je premalo marže pri prodaji vinjet, zato jih ne bodo prodajali. Se ne izplača😄

Sorodne novice