Prihaja električna alfa?

Foto: instagram
Foto: instagram
Če držijo navedbe portala Autocar, bi Alfa Romeo lahko leta 2022 na ceste zapeljal električni avtomobil, ki bo nastal na tehniki skupine PSA.
Oglej si celoten članek

Konec letošnjega leta se bo izteklo življenje Alfine kombilimuzine spodnjega srednjega razreda giuliette, s čimer bo modelni nabor milanske avtomobilske znamke ostal omejen zgolj na giulio in stelvio. A tako ne bo ostalo prav dolgo.

Avto Na splet ušel serijski alfa romeo tonale?

Že drugo leto bo namreč na ceste zapeljal Alfin manjši priključno hibridni križanec, ki ga je napovedala študija alfa romeo tonale, leta 2022 pa naj bi mu sledil majhen električni križanec. O njem sicer ni znano nič gotovega, a kot namigujejo pri Autocarju, bi lahko nastal na podvozju skupine PSA, s katero se združuje Alfin krovni koncern FCA.

Foto: instagram Alfa romeo tonale

To bi bilo obetavno, saj skupina PSA že razpolaga z učinkovito električno platformo za majhne avtomobile eCMP, ki so ga namenili peugeotu 208 in 2008, opel corsi in DS3 crossbacku. Električna alfa bi po velikosti lahko ustrezala prav peugeotu e-2008, ki ima 100-kilovatni elektromotor in litij-ionsko baterijo s kapaciteto 50 kilovatnih ur, ki mu zagotavlja okoli 300 kilometrov dosega.

Žurnalov izbor Izbrali smo 11 najlepši izdelkov Alfe Romeo

Električna alfa bo imela verjetno močnejši pogonski sklop, ki bo usklajen z njeno podobo dinamične znamke. Kot so zapisali, bo oblikovno bo odstopala od modela tonale, a bo kljub temu vsekakor izražala duha znamke.

Prenova Alfa Romeo dvignila modela Quadrifogliio na novo raven

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.