Prijaznost, ki vas lahko drago stane

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Opozarjanje drugih voznikov z utripanjem žarometov na radarsko kontrolo sicer neposredno ni prekršek, vendar lahko policisti najdejo kakšen drugi razlog za kaznovanje.
Oglej si celoten članek

Belgijski policisti so namreč našli luknjo v zakonu, ki jim je omogočila, da so voznika, ki je nasproti vozeče opozarjal z utripanjem z žarometi, kaznovali s plačilom globe v višini 116 evrov.

Izračun Darsovega igranja z varnostjo je konec

Belgijski časopis Nieuwsblad je povzel policijsko poročilo, v katerem so zapisali, da je voznik potem, ko je peljal mimo policijskega radarja, parkiral ob cesti in voznike z utripanjem luči opozarjal na radar. Policisti so hitro prišli do njega in mu ukazali, naj se umakne, vendar se je premaknil le nekaj metrov in še naprej utripal z žarometi.

Foto: Saša Despot radar na štajerski cesti

Da bi lahko upravičili kazen, so policisti pojasnili, da ga niso kaznovali zaradi opozarjanja drugih voznikov, kar ni kaznivo, ampak zaradi nepravilne uporabe dolgih luči. Zatrdili so, da je na ta način ogrožal druge voznike, saj bi jih lahko zaslepil. Na kraju mesta so mu izrekli kazen 116 evrov.

Prepoved blendanja Pa kaj, če zakon prepoveduje "blendanje"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 28

  • 13:05 21. Januar 2023.

    Naj napišejo ka to ne smeš opzarjati,po katerem členu?Vsako nasproti vozeče vozilo lahko opozarjaš če čmigneš z dolgimi.Oni pa samo …

  • 12:00 21. Januar 2023.

    Tole je pa bila potrata časa pisanja te "novice". Moraš pa res bit bumbar, da se ustaviš. Več ali manj …

  • 14:28 20. Januar 2023.

    Pravilno! Samo kaj ko je samo dober procent (ali še manj) prekrškov sankcioniranih, a enim je očitno še to preveč.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.