Avto
56035 ogledov

Prijaznost, ki vas lahko drago stane

Radar Saša Despot
Opozarjanje drugih voznikov z utripanjem žarometov na radarsko kontrolo sicer neposredno ni prekršek, vendar lahko policisti najdejo kakšen drugi razlog za kaznovanje.

Belgijski policisti so namreč našli luknjo v zakonu, ki jim je omogočila, da so voznika, ki je nasproti vozeče opozarjal z utripanjem z žarometi, kaznovali s plačilom globe v višini 116 evrov.

obvoznica Izračun Avto Darsovega igranja z varnostjo je konec

Belgijski časopis Nieuwsblad je povzel policijsko poročilo, v katerem so zapisali, da je voznik potem, ko je peljal mimo policijskega radarja, parkiral ob cesti in voznike z utripanjem luči opozarjal na radar. Policisti so hitro prišli do njega in mu ukazali, naj se umakne, vendar se je premaknil le nekaj metrov in še naprej utripal z žarometi.

radar na štajerski cesti | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Da bi lahko upravičili kazen, so policisti pojasnili, da ga niso kaznovali zaradi opozarjanja drugih voznikov, kar ni kaznivo, ampak zaradi nepravilne uporabe dolgih luči. Zatrdili so, da je na ta način ogrožal druge voznike, saj bi jih lahko zaslepil. Na kraju mesta so mu izrekli kazen 116 evrov.

Glavni žaromet indikator Prepoved blendanja Avto Pa kaj, če zakon prepoveduje "blendanje"
Komentarjev 28
  • janez08 13:05 21.januar 2023.

    Naj napišejo ka to ne smeš opzarjati,po katerem členu?Vsako nasproti vozeče vozilo lahko opozarjaš če čmigneš z dolgimi.Oni pa samo znajo radar držati v roki.Ni dovolj da so vse ostale cene šle v nebesa.Vse je drago postalo,ne samo kazni za hitrost.

  • Skias 12:00 21.januar 2023.

    Tole je pa bila potrata časa pisanja te "novice". Moraš pa res bit bumbar, da se ustaviš. Več ali manj je navada, da si ljudje zblendajo med vožnjo in ne ustavljajo. No ene se opozori, ker jim je pre težko ...prikaži več pustiti prižgane luči na avtu saj jih iz ne vem kakega razloga izklapljajo, ko parkirajo avto. Da pri starih avtih tega zaradi drugačne vezave ključ ni naredil. Skratka tip je naj vesel, da ga niso še bolj obglogili.

  • blayo 14:28 20.januar 2023.

    Pravilno! Samo kaj ko je samo dober procent (ali še manj) prekrškov sankcioniranih, a enim je očitno še to preveč.