Rekordno število mladih za naziv najboljšega mladega voznika

Foto: AMZS
Foto: AMZS
Prvi del letošnjega AMZS izbora najboljšega mladega voznika in najboljše mlade voznice Slovenije se končuje zaključuje.
Oglej si celoten članek

Do danes je bilo izpolnjenih že okoli 4000 spletnih testov. Najboljših 50 reševalk in najboljših 50 reševalcev bi se moralo sredi aprila v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem pomeriti v polfinalu, maja pa najboljših deset polfinalistk in najboljših deset polfinalistov v finalu. A praktični del je bilo treba zaradi epidemije novega koronavirusa do nadaljnjega preložiti.

Promo Varna in pravilna vožnja po krožnih križiščih vpliva na boljšo pretočnost prometa

Kot je povedal vodja področja varna mobilnost pri Avto-moto zvezi Slovenije Erik Logar je moral AMZS z vidika ukrepov za preprečevanje širjenje epidemije novega koronavirusa preložiti praktični del tekmovanja: »Upamo, da se zdravstvena situacija čim prej izboljša. Vsebinsko bomo praktični del izvedli, kot smo načrtovali, o novem terminu pa bomo najboljše reševalke in reševalce spletnega testa obvestili, ko bo to mogoče.«

Premikanje ure Ob premiku ure vožnja še posebej nevarna

Avto-moto zveza Slovenije je najboljšega mladega voznika v Sloveniji prvič izbirala že leta 1993 – takrat je bila najboljša za volanom voznica, tekmovanje pa obudila 2017, z namenom izboljšanja prometne varnosti med mladimi, ki so ena najbolj ranljivih skupin udeležencev v prometu, mnogokrat pa tudi neupravičeno stigmatizirani kot nevarni vozniki. V izboru Najboljši za volanom imajo mladi vozniki in voznice priložnost potrditi, da so stereotipi marsikdaj res zgolj – stereotipi.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.