Avto
214 ogledov

Rekordno število mladih za naziv najboljšega mladega voznika

Najboljši za volanom AMZS
Prvi del letošnjega AMZS izbora najboljšega mladega voznika in najboljše mlade voznice Slovenije se končuje zaključuje.

Do danes je bilo izpolnjenih že okoli 4000 spletnih testov. Najboljših 50 reševalk in najboljših 50 reševalcev bi se moralo sredi aprila v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem pomeriti v polfinalu, maja pa najboljših deset polfinalistk in najboljših deset polfinalistov v finalu. A praktični del je bilo treba zaradi epidemije novega koronavirusa do nadaljnjega preložiti.

AVP Promo Zanimivo Varna in pravilna vožnja po krožnih križiščih vpliva na boljšo pretočnost prometa

Kot je povedal vodja področja varna mobilnost pri Avto-moto zvezi Slovenije Erik Logar je moral AMZS z vidika ukrepov za preprečevanje širjenje epidemije novega koronavirusa preložiti praktični del tekmovanja: »Upamo, da se zdravstvena situacija čim prej izboljša. Vsebinsko bomo praktični del izvedli, kot smo načrtovali, o novem terminu pa bomo najboljše reševalke in reševalce spletnega testa obvestili, ko bo to mogoče.«

Prometna nesreča, mercedes na ograji Premikanje ure Avto Ob premiku ure vožnja še posebej nevarna

Avto-moto zveza Slovenije je najboljšega mladega voznika v Sloveniji prvič izbirala že leta 1993 – takrat je bila najboljša za volanom voznica, tekmovanje pa obudila 2017, z namenom izboljšanja prometne varnosti med mladimi, ki so ena najbolj ranljivih skupin udeležencev v prometu, mnogokrat pa tudi neupravičeno stigmatizirani kot nevarni vozniki. V izboru Najboljši za volanom imajo mladi vozniki in voznice priložnost potrditi, da so stereotipi marsikdaj res zgolj – stereotipi.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice