Šef Volkswagna danes presenetil z izjavo

Foto: epa
Foto: epa
Šef koncerna Volkswagen Herbert Diess je presenetil z napovedjo o nadaljnji usodi nemške avtomobilske industrije.
Oglej si celoten članek

Kakšne so možnosti, da bo Nemčija v prihodnje avtomobilska velesila številka 1. Odgovor je danes podal kar šef koncerna Volkswagen.

KAJ BO Z AVTO INDDUSTRIJO? Brez dogovora z EU bo britanska avto industrija ogrožena

Nemški proizvajalci vozil imajo zgolj 50 odstotkov možnosti, da ostanejo gonilna sila avtomobilske industrije tudi v prihodnosti, v primeru, da ne izvedejo preobrazbe in se prilagodijo novim pravilom in zakonodaji. Vključno z mrežo dobaviteljev. To je danes izjavil kar prvi mož koncerna Volkswagen Herbert Diess.

Nov material Avtomobilska industrija našla trajno rešitev?

Poudaril je, da bodo morali nemški proizvajalci proizvesti več baterij in električnih avtomobilov in manj avtomobilov z motorji na notranje zgorevanje. Le tako bodo uspešno odgovorili na nove geopolitične grožnje, ki avtomobilske proizvajalce silijo k pospešenemu sprejemanju reform, ki po besedah Diessa predstavljajo celo resno eksistencialno grožnjo nekaterim velikim igralcem na avtomobilskem trgu.

Avto Volkswagen najavil povsem novo storitev

"Z današnjega vidika so verjetno možnosti 50-50 let, da bo nemška avtomobilska industrija v desetih letih še vedno sodila med svetovno elito," je še dodal.

Avto Volkswagen predstavil drzen načrt

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:20 16. Oktober 2018.

    Naj podpišejo pogodbo z ameriškim oddelkom za naseljevanje Marsa tam bodo rabili pasate ker je potrebno segreti planet.

  • 14:43 16. Oktober 2018.

    Meh, VW zdaj dobavitelje privija zaradi tistega kar so sami zakuhali. Res pa da jih je elektrifikacija nekako precej presenetila …

  • 14:13 16. Oktober 2018.

    Kako je lahko nekdo brez vizije direktor tako velikega koncerna? Sedaj se bodo ukvarjali z nekakšnimi populističnimi alternativami za avtomobile …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.