So pri BMW z imenom ujezili Citroën? To je epilog

Foto: BMW
Foto: BMW
BMW je pred dnevi najavil prihod najmočnejšega M modela do zdaj. Vprašanja pa postavlja ime.
Oglej si celoten članek

Model XM je najmočnejši BMW v zgodovini znamke in dokaz, da bo najmočnejša črka na svetu obstajala tudi v elektrificiranem svetu. Številni pa so se vprašali, kako to, da so pri BMW izbrali ime XM. Dobri poznavalci avtomobilizma namreč dobro poznajo eno od Citroënovih ikon, nekdaj luksuzni model XM. Tiskovni predstavnik Citroëna je dejal, da se ne bodo pritožili.

XM Najmočnejši serijski M doslej

Pri Citroënu namreč na BMW XM ne gledajo kot krajo imena, pa čeprav BMW XM uporablja popolnoma enako kombinacijo črk kot zgodovinski citroën XM. Ikonični Citroën je bil septembra 1989 predstavljen na sejmu IAA v Frankfurtu in je veljal za uspešno Citroënovo vrnitev v luksuzni razred.

Ste ga že videli? Po Sloveniji z visokotehnološkim BMW, o katerem se bo še veliko govorilo

Foto: Citroën Citroën XM

"Uporaba imena XM pri znamki BMW je rezultat konstruktivne in zaupanja vredne izmenjave med Citroënom in BMW," je dejal tiskovni predstavnik francoske znamke za nemško spletno stran Automobilwoche. "Ta gosposki dogovor je rezultat Citroënove želje, da v svojo paleto izdelkov vključi model s kombinacijo črke X, in sicer C5 X, in želje BMW, da bi ime XM uporabil v modelu svojega športnega oddelka M," so še razložili.

Vozniki, pozor Nova, do zdaj najbolj strupena cestna policijska stroja

Francozi so prepričani, da bo citroën XM, ki je bil leta 1990 izbran za Evropski avtomobil leta, še naprej ostal ikonični avtomobil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.