Sodišče je odločilo: Razstavni avto ni nov avto

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Razstavno vozilo ni nov avtomobil, je sodišče odločilo v korist kupca avtomobila.
Oglej si celoten članek

Avtomobila, ki je bil uporabljen kot razstavni predmet, pozneje ni mogoče prodati kot nov avto. Okrožno sodišče v Münchnu je zato kupcu prisodilo znižanje cene vozila.

Napoved Napoved: To se bo zgodilo v 2022 z rabljenimi

Razstavno vozilo ni novo vozilo, tudi, če ima na merilnikih 0 kilometrov in ga še nikoli niso vozili. Okrožno sodišče v Münchnu je to jasno pojasnilo v sodbi. Sodba je pravnomočna. Tožnica je za slabih 55.000 evrov kupil športni avto, ki je bil pred tem na ogled potencialnim kupcem v drugi poslovalnici proizvajalca.

Foto: Profimedia Nakup avtomobila

Avto Statistika rabljenih avtomobilov razkriva kupno moč Slovencev

Praske, udrtine, odrgnine

Tožnica se je pritožil, da je bil akumulator v okvari že po enem mesecu in da so bile na vozilu tudi praske, majhne vdrtine in odrgnine, na primer na pragovih vrat. Avto je bil torej uporabljen, je bil prepričan.

Prodajalec je na drugi strani trdil, da gre za novo vozilo, ker nikoli ni bilo registrirano in ni bilo uporabljeno za testne vožnje. Na vozilu so zamenjali akumulator.

Avto Prodajalec zaračunava testne vožnje, tudi ogled ni brezplačen

Znižanje za 1000 evrov

Sodišče se je s tožnico strinjalo in ji prisodilo znižanje nakupne cene v višini 1000 evrov. "Ko je vozilo razstavljeno v poslovalnici, se ga neomejeno število ljudi dotika znotraj in zunaj. Večkrat se odprejo vrata in prtljažnik, ljudje ga preizkušajo, na primer na način, da si nastavijo sedež itd.," je pojasnil sodnik.

Foto: Profimedia Nakup avtomobila

Avto Tej opremi se raje izognite, ko kupujete rabljeni avto!

Razstavno vozilo je torej predmet večkratne fizične uporabe in zato ni več neuporabljeno.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 19:44 5. Marec 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • 16:35 5. Marec 2022.

    Takšnega saloonskega sem tudi jaz dobil in nato ceno zbil za 2 jurja, pa je bil 2x cenejši. Torej kot …

  • 11:51 5. Marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.