Avto > Iz druge roke
23837 ogledov

Prodajalec zaračunava testne vožnje, tudi ogled ni brezplačen

Nakup avtomobila Profimedia
Cilj prodajalca avtomobilov ni dodatni zaslužek. Pojasnil je, da ne želi izgubljati živcev z radovedneži.

Avtohiša iz Henstedt-Ulzburga v Nemčiji zaračunava 15 evrov za ogled rabljenega avtomobila. Po pisanju nemških medijev lastnik Christos Stambolidis, preden izroči ključe za ogled avtomobila, stranki zaračuna znesek vnaprej. Če želite testno vožnjo, morate odšteti kar 35 evrov. Tistim, ki se naknadno odločijo za nakup avtomobila znesek povrne.

SVAMZ, starodobniki, zastava 750, fičko, slovenska veteranska avtomoto zveza Avto Avtomobilske ikone, ki vam ne izpraznijo bančnega računa

Na internetu se je nad njegovim početjem pritožilo več strank. Novinarka Bilda je želela navedbe na spletnih straneh preveriti, zato je avtomobilski salon obiskala kot skriti kupec. Kot je zapisala, se avtohiša je v moderni stavbi, spredaj je urejeno dvorišče, vse je zelo čisto in urejeno.

Spletni portal za prodajo rabljenih vozil Doberavto Napoved Avto Napoved: To se bo zgodilo v 2022 z rabljenimi

Prodajalcu je povedala, da jo zanima kabriolet BMW 120i. Lastnik Stambolidis jo je prijazno pozdravil in ji predstavil zgodovino vozila. Avto je star deset let, ni prevozil 100.000 kilometrov, ima nove gume in zavore, opravljen je bil tehnični pregled, vozilo stane 11.900 evrov. Pripadal je družini, ki je potrebovala večji avtomobil, je poudaril lastnik avtohiše.

Nakup avtomobila | Avtor: Profimedia Profimedia

V salonu ne želi pogajalcev

Ko je novinarka vprašala, ali se lahko usede v avto, je lastnik dejal: "Da, ampak je treba plačati." Tako piše na internetni strani podjetja in tudi na tablah ob pultu v salonu.

Volkswagen dieselgate Kaj pa cene? Avto Nov trend? "Rabljeni-novi" avtomobili

"Če bi poklicali vnaprej, bi vam povedali isto," je pojasnil prodajalec. Nato se je novinarska razkrila, kar je prodajalca ujezilo, a je pojasnil svojo poslovno politiko. Stambolidis je dejal: "Ne želim dodatno obogateti. Ne želim pa izgubiti živcev. Veliko kupcev je nevljudnih."

Trdi, da so njegova vozila v vrhunskem stanju in da imajo vsa garancijo ter najnižjo ceno znotraj prodajnih salonov v radiju 200 kilometrov. V svojem salonu ne želi ljudi, ki bi si najprej vse do podrobnosti ogledali, potem pa rekli, da je v Münchnu podoben avto, a cenejši.

Nakup avtomobila preko interneta Avto Najbolj iskani avtomobili leta 2021 med Slovenci

"Ne prodajam vsem," pravi Stambolidis. Konec koncev denar ni vse.

Komentarjev 7
  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 12:48 25.januar 2022.

    Kdor ima veselje do dela prodajalca,mu pokazat kar prodajaš ne sme biti problem,če dosežeš da se stranke počutijo dobrodošle in ne da imajo občutek da kot da mu smetaš,vsi in prav vsi morajo biti dobrodošli in če je še tako ...prikaži več veliko dela,najdeš lepo besedo in pogled.

  • Pepe007 12:33 25.januar 2022.

    Če so pravila znana vnaprej, se jih pač vzame na znanje in se vsak odloči, če bo šel tja pogledat avto ali ne. Dejansko prodajalec zgublja čas z radovedneži, ki nimajo resnega namena kupiti vozila. Ostane več časa za resnega ...prikaži veča kupca. Težko rečemo, da zaračunava strošek, ki ga ni. Ostali pač ta strošek morajo prevaliti na kupca, ki dejansko kupi vozilo. Noben prodajalec ga ne časti iz svojega žepa.