Ste videli, kaj danes leti nad Slovenijo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
300 metrov nad tlemi lahko danes zagledate velikana.
Oglej si celoten članek

Slavno zračno plovilo Goodyear Blimp letos že tretjič zapored leti nad evropskimi mesti, pot pa ga vodi tudi čez Slovenijo. Na našem nebu ga lahko zagledate med letom proti Milanu, kamor potuje na vztrajnostno dirko 6 ur Monze.

Foto: Goodyear cepelin Goodyear Blimp

Prve fotografije Prve fotografije: Rusija uničila 'kralja neba'

Največje poltogo zračno plovilo na svetu Goodyear Blimp, ki je lani z dvakratnim preletom naše države in enodnevnim postankom na letališču v Lescah že obiskal Slovenijo, je zadnja dva meseca v polnem pogonu. V sklopu letošnje evropske turneje namreč spremlja in skrbi za spektakularne zračne posnetke najpomembnejših avtomobilističnih dirk. V preteklih dveh mesecih je tako že bdel nad dogajanjem na več prizoriščih, med drugim tudi nad prestižno francosko dirko 24 ur Le Mansa, kot zadnjo pa bo obiskal dirko svetovnega vzdržljivostnega prvenstva FIA v Monzi, severno od Milana.

Foto: Žurnal24 Goodyear blimp

Za premožne Najhitrejše poslovno letalo na svetu

Na pot proti prizorišču dirke 6 ur Monze se je Blimp podal že 4. julija iz Nemčije, po postanku v avstrijskem Welsu pa v četrtek leti nad Slovenijo. Goodyear Blimp je model Zeppelin NT. Ta v dolžino meri več kot 75 metrov, visok je skoraj 18 metrov, pri tem pa ga poganjajo trije motorji z 200 konjskimi močmi, ki omogočajo hitrosti do 125 kilometrov na uro. Njegova posebnost je še, da  lahko bdi nad določeno točko in se med lebdenjem lahko tudi obrne okoli lastne osi. Brez težav leti na višini 3.000 metrov, Slovenijo pa preletava približno 300 metrov nad tlemi. Na zurnal24.si mso ga med letom nad prestolnico ujeli v svoj foto objektiv.

Foto: Žurnal24 Goodyear blimp

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.