Avto
12786 ogledov

Ste videli, kaj danes leti nad Slovenijo

Goodyear blimp Žurnal24
300 metrov nad tlemi lahko danes zagledate velikana.

Slavno zračno plovilo Goodyear Blimp letos že tretjič zapored leti nad evropskimi mesti, pot pa ga vodi tudi čez Slovenijo. Na našem nebu ga lahko zagledate med letom proti Milanu, kamor potuje na vztrajnostno dirko 6 ur Monze.

cepelin Goodyear Blimp | Avtor: Goodyear Goodyear

Antonov-225 mriya Prve fotografije Svet Prve fotografije: Rusija uničila 'kralja neba'

Največje poltogo zračno plovilo na svetu Goodyear Blimp, ki je lani z dvakratnim preletom naše države in enodnevnim postankom na letališču v Lescah že obiskal Slovenijo, je zadnja dva meseca v polnem pogonu. V sklopu letošnje evropske turneje namreč spremlja in skrbi za spektakularne zračne posnetke najpomembnejših avtomobilističnih dirk. V preteklih dveh mesecih je tako že bdel nad dogajanjem na več prizoriščih, med drugim tudi nad prestižno francosko dirko 24 ur Le Mansa, kot zadnjo pa bo obiskal dirko svetovnega vzdržljivostnega prvenstva FIA v Monzi, severno od Milana.

Goodyear blimp | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Za premožne Avto Najhitrejše poslovno letalo na svetu

Na pot proti prizorišču dirke 6 ur Monze se je Blimp podal že 4. julija iz Nemčije, po postanku v avstrijskem Welsu pa v četrtek leti nad Slovenijo. Goodyear Blimp je model Zeppelin NT. Ta v dolžino meri več kot 75 metrov, visok je skoraj 18 metrov, pri tem pa ga poganjajo trije motorji z 200 konjskimi močmi, ki omogočajo hitrosti do 125 kilometrov na uro. Njegova posebnost je še, da  lahko bdi nad določeno točko in se med lebdenjem lahko tudi obrne okoli lastne osi. Brez težav leti na višini 3.000 metrov, Slovenijo pa preletava približno 300 metrov nad tlemi. Na zurnal24.si mso ga med letom nad prestolnico ujeli v svoj foto objektiv.

Goodyear blimp | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.