Svet
32114 ogledov

Prve fotografije: Rusija uničila 'kralja neba'

Antonov-225 mriya Facebook
Fotografije, ki so jih razkrili Rusi, prikazujejo uničeno največje letalo na svetu antonov-225 mriya.

Antonov-225 mriya, največje letalo na svetu, so Rusi uničili med napadom na ukrajinsko letališče. Fotografije, ki prikazujejo uničeno ukrajinsko tovorno letalo, so bile zdaj objavljene prvič. Popravilo tovornega letala, ki ima šest motorjev, bi lahko stalo več kot 2,7 milijarde evrov!

Antonov-225 mriya | Avtor: Epa Epa

Ukrajina Vojna Svet Ukrajinci svarijo: "Ne razumejo, da se Putin ne bo ustavil"

Gre za legendarni Antonov-225 mriya, ki tehta kar 314 ton. Fotografije in posnetki prikazujejo močno požgano letalo, iz razbitin pa se vali črn dim.

Čez krila širok za dve nogometni igrišči

Legendarno' letalo je prvotno zasnovala Sovjetska zveza. V 80. letih prejšnjega stoletja ga je v Ukrajini zasnovala in izdelala korporacija Antonov in sicer za premikanje težkih tovorov. 

Antonov-225 mriya | Avtor: Facebook Facebook

Masivno zračno plovilo v dolžino meri kar 84 metrov, razpon kril je 88 metrov, kar je več od širine tradicionalnega nogometnega igrišča.

Ukrajina, vojna, Kijev Slovenija "V medijih prevladuje napačen občutek glede napredka ruskih sil"

Na svojem krovu je zmožen nositi težo, ki ustreza desetim bojnim tankom, oziroma 189.601 kilogramov. V izjavi urada ukrajinskega predsednika je pisalo: "Letalo bomo obnovili. Izpolnili bomo naše sanje o močni, svobodni in demokratični Ukrajini."

Ukrajinci naj bi zahtevali, da bodo stroške popravila, ki so ocenjeni na 2,7 milijarde evrov, plačali Rusi. Oglasili so se tudi s strani proizvajalca letala, podjetja Antonov, kjer so zapisali, da dokler strokovnjaki ne pregledajo AN-225, ne moremo poročati o tehničnem stanju letala.

Antonov-225 mriya | Avtor: Epa Epa

V času ruske invazije letalo ni moglo poleteti na varno, saj je bilo na letališču na popravilu.

Nasin sistem za informacije o požarih za upravljanje virov je na letališču zaznal več požarov, tudi v hangarju, kjer je bilo shranjeno letalo, poroča CNN.

Video Svet Video: Dramatični posnetek sestrelitve ruskega helikopterja

Antonov-225 mriya | Avtor: Epa Epa

V hangarju, kjer so hranili letalo, je izbruhnil požar, ki se je po podatkih Nase zgodil preteklo nedeljo ob 11.13 po lokalnem času. Letalo ima bogato zgodovino. Z njim so leta v ZDA na zdravljene prepeljali dva otroka, takrat stara 10 in 11 let, ki sta bila žrtve jedrske nesreče v Černobilu leta 1986. An-225 je bil uporabljen tudi za prevoz sovjetskega vesoljskega shuttla.

Antonov-225 mriya | Avtor: Epa Epa

Vladimir Putin, Ukrajina, Rusija, TV nagovor Postavil mejo Svet Putin o katastrofalnih posledicah za Evropo

Prepeljal tudi černobilska otroka

Leta 2017 so z njim iz Češke do Avstralije prepeljali ogromen, 117-tonski generator električne energije, ki so ga uporabljali pri rudarjenju aluminijaste rude v zahodni Avstraliji. Generator so uporabili za pogon velikih vrtalnikov in strojev za izkopavanje. Leta 2010 so po zraku iz Kitajske do Danske prepeljali do zdaj največji kos zračnega tovora na svetu, dve 42,1-metrski testni turbinski lopatici. Leta 2011 je letalo prepeljalo najtežji posamezen tovor. To je bil generator za plinsko elektrarno v Armeniji, ki je tehtal 189 ton. Maja 2016 se je na letališče Perth v zahodni Avstraliji zgrnilo več kot 15.000 gledalcev, ki so želeli biti priča prihodu največjega letala na svetu.

Antonov-225 mriya | Avtor: Epa Epa

Brez tovora lahko kolosalni Antonov An-225 Mriya leti do 18 ur, ne da bi se ustavljal za dolivanje goriva.

Komentarjev 13
  • Peggy_Reyes 09:46 06.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • Avatar Linstikka
    Linstikka 19:40 05.marec 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • 4krogci 19:26 05.marec 2022.

    Hahaha Rusi so uničli svoje "SANJE" ja pa ja de...ravno zavzetje letališča je bil načrt, da ga obvarujejo, saj je samo stacioniran v ukrajini, drugače ga lahko pilotirajo pa zgolj peščica rusov. Ampak ja propaganda je propaganda! Pa drugače veste, ...prikaži večte, da je se eno tako letalo ampak se ni sestavljeno, saj jim manjka par delov??