Avto
4652 ogledov

Najhitrejše poslovno letalo na svetu

Bombardier
Bombardier je predstavil najhitrejše poslovno letalo na svetu - Global 8000. Zmore neverjetno hitrosti in izjemni doseg.

Zasebna poslovna letala se danes prodajajo celo bolje kot superluksuzni avtomobili. Prihodki njihovih proizvajalcev so trenutno v povprečju za 20 odstotkov višji od ravni pred pandemijo. Proizvajalec, ki je v tej situaciji sposoben na trg pripeljati izjemno letalo, je "zadel na loteriji". Zdi se, da bo to kanadski Bombardier.

Djoković Đoković Nadal finale OP Avstralije Melbourne kakšno darilo Šport Djokoviću letalo za 8,7 milijona evrov

Predstavil je luksuzno poslovno letalo Global 8000, ki je najhitrejše v svojem razredu in ima najdaljši doseg. Bombardier trdi, da je novi Global 8000 najhitrejše poslovno letalo na svetu in ima najdaljši doseg v svojem razredu. Največja hitrost je do 1.152 km/h, doseg pa skoraj 15.000 kilometrov.

Airbus A380 Svet Neverjeten testni polet v Nemčiji

Odvisno od konfiguracije je v letalu prostora za 19 potnikov. Na trg bo prišel leta 2025.  Global 8000 ima razpon kril 31,7 metra in je zasnovan za vzletanje in pristajanje na relativno kratkih vzletno-pristajalnih stezah. Zahvaljujoč paru motorjev GE Passport ne dosega le skoraj nadzvočne hitrosti, ampak je sposoben leteti na višini do 15.600 metrov.

 | Avtor: Bombardier Bombardier

Luksuz za potnike

Piloti imajo na voljo najsodobnejšo opremo, vključno s štirimi velikimi zasloni, stranskimi krmilniki letenja, zaslonom za glavo, naprednimi sistemi za vid (EVS in SVS) ter najsodobnejši vremenski radar.

Airbus A380 Svet Prenehali bodo izdelovati ponos evropske tehnologije

Potniška kabina je razdeljena na štiri enakovredna območja, od katerih je vsako mogoče prilagoditi glede na zahteve naročnika. Za osvetlitev kabine z dinamično simulacijo dnevne svetlobe uporabljajo rdeče in modre LED diode, programirane za simulacijo ali zatiranje proizvodnje melatonina v telesu. Tako zmanjšajo utrujenost pri potovanju med časovnimi pasovi.

Antonov-225 mriya Prve fotografije Svet Prve fotografije: Rusija uničila 'kralja neba'

Potniki imajo na voljo veliko kuhinjo, veliko posteljo, "dnevno sobo" s kavčem in 4K zaslonom, tuš, hitri internet, vrhunski avdio sistem in posebne sedeže z "ničelno težnost".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.