Številne kazni zaradi nepravilnih podatkov v navigaciji

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Vedno ne gre slepo zaupati navigaciji.
Oglej si celoten članek

Avtomobilska navigacija je ena tistih naprav, ki so spremenile dinamiko vožnje. Je odličen pomočnik, a ni nezmotljiv. Naslednja zgodba govori sama zase.

Razkrito Razkrito: Znamke vozil, s katerimi imajo vozniki največ težav

Vozniki v mestu Swindon v Veliki Britaniji so se pritoževali zaradi napake v navigacijskem sistemu, zaradi katere so morali plačati številne kazni. Podatki v navigacijskem sistemu so jih vodili po cesti, rezervirani za avtobuse. Kot pišejo britanski mediji, so bili nekateri vozniki za enak prekršek kaznovani večkrat.

Avto Bizarno, zakaj je voznik v petek ogrožal promet na gorenjski avtocesti

Seveda je treba navigacijski sistem posodobiti, a zgodba iz Velike Britanije kaže na to, da ne gre vedno slepo zaupati v podatke iz navigacije. Lokalne oblasti v Swindonu so pojasnile, da so vozniki, preden so zapeljali na odsek, rezerviran za avtobuse, ignorirali ducat ob strani postavljenih prometnih znakov, pa tudi barvne znake na cestišču.

Avto Pazljivo z navigacijo, Hrvati pišejo visoke kazni

Ocenjujejo, da so vozniki zaradi vožnje po pasu, rezerviranem za avtobuse, v petih letih plačali za okoli 2,8 milijona evrov kazni.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:09 28. November 2021.

    In seveda, zaradi prihodka, uradnim osebam ni bilo v petih letih nič kaj do tega, da bi zadevo uredili na …

  • 09:40 28. November 2021.

    ubogi britanci. če bi letos slovenija postavila policaje pred vse znake za usmerjanje turistov, na primer na Jesenicah na Gorenjskem, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.