Avto
137415 ogledov

Razkrito: Znamke vozil, s katerimi imajo vozniki največ težav

Okvara na cesti Shutterstock
Tudi letos so v raziskavo zajeli lastnike vozil, registriranih med novembrom 2015 in januarjem 2018. Rezultati so presenetljivi.

V največji raziskavi zadovoljstva uporabnikov avtomobilov v Veliki Britaniji, poimenovani VDS (Vehicle Dependability Study, raziskava zanesljivosti vozil), so lastnikom avtomobilov zastavili vprašanja o kakovosti in zanesljivosti njihovih vozil, starih od enega do treh let. Letnikov od 2015 do 2018.

Letos je v spletni anketi agencije J. D. Power o izkušnjah s svojim avtomobilom v zadnjih 12 mesecih sodelovalo 11.530 Britancev in Britank. V anketi so morali odgovoriti na vprašanja o kakovosti/trpežnosti, videzu, motorju, menjalniku, izkušnje v vožnji, ogrevanju in prezračevanju, delovanju navigacije, zadovoljstvo s sedeži, delovanje multimedije, stroških uporabe ... 

Mehanik Najbolj pogoste okvare Avto 4 najbolj pogoste okvare na vašem avtu

J. D. Power je skupno analiziral in proučil 177 problemskih simptomov. Ocene so nato razvrstili z indeksi PP (prijavljenih težav na 100 vozil, manjši indeks pomeni boljši rezultat), zmagovalec pa je znamka ali model z najmanjšim indeksom. Rezultati so presenetljivi, nemški in britanski rezultati pa se med seboj zelo razlikujejo.

Novo, britansko, poročilo razkriva, da proizvajalci željo, da bi z novimi tehnologijami nadgradili nova vozila, a jim s tem hkrati povzročajo glavobole zaradi številnih napak pri visokotehnoloških sistemih. Kar polovica pritožb lastnikov vozil v Veliki Britaniji v zadnjih 12 mesecih leti na zvočne, zabavne in navigacijske sisteme.

Audi Q8 | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Zelo so se premešale tudi karte o zadovoljstvu med vozniki. Slednji so na dno uvrstili premijske znamke, BMW, Audi in tudi Fiat, na vrh pa znamki Peugeot in Škoda. Splošno mnenje voznikov je bilo, da postajajo vozila bolj zanesljiva - rezultati v primerjavi z letom 2017 so boljši, - še vedno pa obstaja skrb vzbujajoče število vprašanj, ki jih povzročajo navigacijski sistemi, vgrajeni v najnovejše modele.

Leon Cafnik SERVISER RAZKRIVA Avto Okvare tudi zaradi vožnje od vrat do vrat

Zaradi tega so avtomobili, opremljeni z najnovejšimi satelitskimi navigacijami, tudi bolj problematični, kar se pozna v rezultatih, kjer so premijske znamke končale na dnu lestvice zadovoljstva uporabnikov. 

Raziskava J. D. Power med britanskimi vozniki in voznicami o zanesljivosti vozil. | Avtor: J. D. Power J. D. Power

V zvezi z ugotovitvami je Josh Halliburton, vodja evropskih operacij v J. D. Power, dejal: "Ko pogledamo indekse in številke relativno novih varnostnih tehnologij, je jasno, da imajo proizvajalci še vedno veliko dela, da bi te sisteme izpopolnili - še posebej premijske blagovne znamke, ki sisteme uporabljajo kot glavno prodajno točko."

Okvara na cesti Zadovoljstvo kupcev Avto J. D. Power razglasil najbolj zanesljive avtomobile in avtomobilske znamke

Dodal je, da je tudi za proizvajalce vozil bistvenega pomena, da pridobijo zaupanje strank v to tehnologijo, če želijo prepričati potencialne kupce, da bodo popolnoma avtomatizirana vozila v prihodnosti zanesljiva.

"Na primer, takšni kupci lahko zelo dvomijo o varnosti avtomobilov, ki lahko vozijo sami, če se blagovne znamke še vedno borijo z natančnostjo svojih navigacijskih sistemov," še pravi Halliburton.

Popravilo turbine Delate to napako? Avto Vozniki s svojo vožnjo pogosto sami krivi za okvare turba

Zanimivo je tudi, da je raziskava pokazala, da imajo električni in hibridni avtomobili v povprečju več težav kot konvencionalni avtomobili z bencinskimi in dizelskimi motorji.

Kljub temu so lastniki avtomobilov z nizkimi emisijami izrazili, da bodo v prihodnosti bolj verjetno kupovali avtomobila iste znamke.
 

Komentarjev 6
  • Tiff 07:27 18.maj 2019.

    Imel Škodo, VW, Renault, sedaj Audi in MB. Po moje je Škoda neprimerno boljša od Peugeota. Renault je pač imel težave z dci motorjem (tudi meni ga je razbilo pri 390.000), sedaj so boljši kot kaže anketa. VW imel takega, ...prikaži več da sta bila takrat v SLO samo 2 ( eden od Porsche Slo). Ta znamka bi po moje morala biti na zadnjem mestu in to 10x slabša od najslabšega. Ne govorit, da je Škoda enako VW. Pri škodi se po mojem mnenju bolj potrudijo. S Škodo nisem imel nobenih težav. Delam preko 60.000 km/leto.

  • Avatar Artemianka
    Artemianka 00:13 15.maj 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v >>> www.3xDate.top

  • Avatar praufo
    praufo 17:02 14.maj 2019.

    ja, ja, pejžo je pa daleč najbolj zanesljiv in toyota skoraj na dnu ... hmm, le kaj se toliko kvari pri toyoti?, zdej če bi vprašal naše mehanike, bi sestavili povsem drugačno lestvico