Avto
9001 ogledov

Številne kazni zaradi nepravilnih podatkov v navigaciji

Navigacija traffic live Andrej Leban
Vedno ne gre slepo zaupati navigaciji.

Avtomobilska navigacija je ena tistih naprav, ki so spremenile dinamiko vožnje. Je odličen pomočnik, a ni nezmotljiv. Naslednja zgodba govori sama zase.

Okvara na cesti Razkrito Avto Razkrito: Znamke vozil, s katerimi imajo vozniki največ težav

Vozniki v mestu Swindon v Veliki Britaniji so se pritoževali zaradi napake v navigacijskem sistemu, zaradi katere so morali plačati številne kazni. Podatki v navigacijskem sistemu so jih vodili po cesti, rezervirani za avtobuse. Kot pišejo britanski mediji, so bili nekateri vozniki za enak prekršek kaznovani večkrat.

Policija Avto Bizarno, zakaj je voznik v petek ogrožal promet na gorenjski avtocesti

Seveda je treba navigacijski sistem posodobiti, a zgodba iz Velike Britanije kaže na to, da ne gre vedno slepo zaupati v podatke iz navigacije. Lokalne oblasti v Swindonu so pojasnile, da so vozniki, preden so zapeljali na odsek, rezerviran za avtobuse, ignorirali ducat ob strani postavljenih prometnih znakov, pa tudi barvne znake na cestišču.

Satelitska navigacija Avto Pazljivo z navigacijo, Hrvati pišejo visoke kazni

Ocenjujejo, da so vozniki zaradi vožnje po pasu, rezerviranem za avtobuse, v petih letih plačali za okoli 2,8 milijona evrov kazni.
 

Komentarjev 2
  • Boris 21:09 28.november 2021.

    In seveda, zaradi prihodka, uradnim osebam ni bilo v petih letih nič kaj do tega, da bi zadevo uredili na zemljevidu za navigacijo.

  • rd2dmk2 09:40 28.november 2021.

    ubogi britanci. če bi letos slovenija postavila policaje pred vse znake za usmerjanje turistov, na primer na Jesenicah na Gorenjskem, kjer so turisti v augustu dobesdno zamašili mesto, navkljub označenim tablam kje se sme in kje NE SME bi imeli ...prikaži več tak prihodek v proračun da bi vsi državljani dobili vsaj eno povprečno plačo. pa ni policajev in redarjev nikjer. no v glavnem turist samo gleda garmin, prometni znaki so pa za okras. me zanima ali bodo policaji se isto držali za domačine in ostale znake

Sorodne novice