Avto
465 ogledov

Navigacija odslej obvešča na prepolne avtobuse

Google Maps Google
Novi stvarnosti prilagojeni Googlovi Zemljevidi.

Nova različica storitve zemljevidov tehnološkega giganta Google bo v prihodnje prikazovala tudi obvestila v prometu, ki so povezana s pandemijo novega koronavirusa. Uporabniki bodo na primer prejeli obvestilo, ko bodo avtobusi ali vlaki prenapolnjeni, poročanje francoske tiskovne agencije AFP povzema STA.

"Vpeljujemo storitve, ki bodo pomagale, da se bo lažje našlo informacije, če se želite izogniti tveganju," je v blogu v začetku tedna zapisal Ramesh Nagarajan iz Googlovih Zemljevidov.

Koronavirus aplikacija Napoved E-Life To na ministrstvu pravijo o aplikaciji za sledenje covidu-19

Nova posodobitev bo na primer opozarjala tudi voznike na morebitne preglede zaradi covida-19 na njihovi poti ali glede drugih omejitev potovanj. Prva opozorila glede pregledov bodo prejeli tisti, ki bodo prečkali meje med ZDA in Kanado oziroma Mehiko.

Google Maps pro | Avtor: Google Google

Uporabniki javnega prometa pa bodo prejeli tudi obvestila glede morebitnih sprememb voznih redov, pravil glede nošenja mask in gneče. Tovrstne informacije pred potjo so ključnega pomena za varnost vseh, predvsem pa delavcev na nujnih položajih, ki bodo postali še bolj pomembni, ko se bodo države začele odpirati, je dodal Nagarajan.

Obvestila o javnem prometu so začeli v prvem sklopu uvajati za Argentino, Avstralijo, Belgijo, Brazilijo, Veliko Britanijo, Kolumbijo, Francijo, Indijo, Mehiko, Nizozemsko, Španijo, Tajsko in ZDA.

Nagarajan je zagotovil, da si prizadevajo, da bi bila obvestila čim prej na voljo tudi za druge uporabnike Googlovih Zemljevidov.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar Senkiolla
    Senkiolla 01:49 11.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == www.Hosset.Com