Tako bodo Škode videti znotraj

Foto: Škoda Škoda kamiq Foto: Škoda Škoda kamiq Foto: Škoda Škoda kamiq Foto: Škoda Škoda kamiq Foto: Škoda Škoda kamiq Foto: Škoda Škoda kamiq Foto: Škoda Škoda kamiq
Škoda bo letos na trg pripeljala najmanjšega križanca. Imenoval se bo kamiq. Prinaša tudi nov izgled potovalne kabine. Pokukajte v notranjost.
Oglej si celoten članek

Škoda bo svojega novega križanca razkrila na avtomobilskem salonu v Ženevi. Zunanjost je še zavita v tančico skrivnosti, notranjost ne več. Novi koncept notranjosti je znamka prvič predstavila s konceptno študijo vision RS. 

Avto Škoda kodiaq GT, kako nenavadno to zveni?

Kaj je novega? Linija okoli visoko umeščenega prostostoječega zaslona v voznikovem neposrednem vidnem polju sledi liniji pokrova motornega prostora, ustvarja pa tudi ergonomsko površino za dlan, s katero voznik upravlja zaslon na dotik. Ena od digitalnih posebnosti novega Škodinega modela je opcijska virtualna armaturna plošča (Virtual Cockpit) z 10,25-palčnim zaslonom, ki se uvršča med največje v tem avtomobilskem segmentu. Stranske prezračevalne šobe na zunanjih straneh segajo v vrata in s tem optično poudarjajo občutek kamiqove prostornosti.

Avto Škoda svoj novi model primerjala z octavio

Pri Škodi obljubljajo materiale mehke na dotik, veliko je dekorativnih elementov, za prijetno vzdušje v notranjosti skrbi ambientna osvetlitev, ki bo na voljo v bakreni, rdeči ali beli barvi. Za dodatno udobje skrbi opcijsko ogrevanje vetrobranskega stekla, zadnjih sedežev in volana.

Avto Škoda v Ljubljani pokazala, kaj bo prodajala Slovencem

Kamiq je zasnovan na prečni modularni platformi (MQB) in ponuja za znamko značilno nadpovprečno prostornost v kabini in prtljažniku. Osnovo za to predstavlja dolga medosna razdalja, ki meri 2.651 milimetrov. Prostornina prtljažnika znaša 400 litrov. Če podrete zadnja sedežna naslonjala, se kapaciteta prtljažnika poveča na 1.395 litrov.

Foto: Škoda Škoda kamiq

Avto Škoda končno slekla golfovega izzivalca
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:21 8. Februar 2019.

    Ni mi jasno dokaj lepo in zanimiva oblikovanost armaturke kot pri večinih novih avtomobilov ampak da pa vsi pokvarijo izgled …

  • 10:57 8. Februar 2019.

    Kako? Nezanimivo..pa še drago??

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.