Avto
4920 ogledov

Tako bodo Škode videti znotraj

Škoda kamiq
1/7
Škoda
Škoda bo letos na trg pripeljala najmanjšega križanca. Imenoval se bo kamiq. Prinaša tudi nov izgled potovalne kabine. Pokukajte v notranjost.

Škoda bo svojega novega križanca razkrila na avtomobilskem salonu v Ženevi. Zunanjost je še zavita v tančico skrivnosti, notranjost ne več. Novi koncept notranjosti je znamka prvič predstavila s konceptno študijo vision RS. 

Škoda kodiaq GT, kako nenavadno to zveni? Avto Škoda kodiaq GT, kako nenavadno to zveni?

Kaj je novega? Linija okoli visoko umeščenega prostostoječega zaslona v voznikovem neposrednem vidnem polju sledi liniji pokrova motornega prostora, ustvarja pa tudi ergonomsko površino za dlan, s katero voznik upravlja zaslon na dotik. Ena od digitalnih posebnosti novega Škodinega modela je opcijska virtualna armaturna plošča (Virtual Cockpit) z 10,25-palčnim zaslonom, ki se uvršča med največje v tem avtomobilskem segmentu. Stranske prezračevalne šobe na zunanjih straneh segajo v vrata in s tem optično poudarjajo občutek kamiqove prostornosti.

Škoda scala Avto Škoda svoj novi model primerjala z octavio

Pri Škodi obljubljajo materiale mehke na dotik, veliko je dekorativnih elementov, za prijetno vzdušje v notranjosti skrbi ambientna osvetlitev, ki bo na voljo v bakreni, rdeči ali beli barvi. Za dodatno udobje skrbi opcijsko ogrevanje vetrobranskega stekla, zadnjih sedežev in volana.

Škoda vision E koncept Avto Škoda v Ljubljani pokazala, kaj bo prodajala Slovencem

Kamiq je zasnovan na prečni modularni platformi (MQB) in ponuja za znamko značilno nadpovprečno prostornost v kabini in prtljažniku. Osnovo za to predstavlja dolga medosna razdalja, ki meri 2.651 milimetrov. Prostornina prtljažnika znaša 400 litrov. Če podrete zadnja sedežna naslonjala, se kapaciteta prtljažnika poveča na 1.395 litrov.

Škoda kamiq | Avtor: Škoda Škoda

Škoda scala Avto Škoda končno slekla golfovega izzivalca
 
Komentarjev 2
  • evelux 11:21 08.februar 2019.

    Ni mi jasno dokaj lepo in zanimiva oblikovanost armaturke kot pri večinih novih avtomobilov ampak da pa vsi pokvarijo izgled z temi tablicami ki pokvari ves izgled ....

  • romy 10:57 08.februar 2019.

    Kako? Nezanimivo..pa še drago??