Takšen bo prvi pravi ioniq

Foto: Hyundai
Foto: Hyundai
Hyundai ioniq poznamo kot korejski model s trojno pogonsko naravo: hibridno, priključno hibridno in električno. Zdaj prihaja tudi prvi predstavnik nove znamke Ioniq.
Oglej si celoten članek

Pred časom smo pisali, da je Hyundai osnoval znamko Ioniq, ki bo imela v ponudbi električne avtomobile. Pred dnevi so predstavili tudi prvi model nove znamke, električni križanec s preprostim imenom ioniq 5.

Električno Dobili smo novo avtomobilsko znamko starega proizvajalca

Foto: Hyundai hyundai ioniq 5

 Kot pravijo pri Hyundaiju, bo to njihov prvi model, ki ga bodo zasnovali na novi električni globalni modularni platformi E-GMP, ki so jo razvili za baterijska električna vozila nove generacije, s katerimi bo znamka vstopila v novo obdobje čiste mobilnosti.

Avto Tudi hitri vozniki bodo presenečeni nad porabo bencina

Ioniq 5 sicer oblikovno izhaja iz študije hyundai 45, ki smo si jo lahko predlani ogledali na zadnjem avtomobilskem salonu v Frankfurtu, gre pa za močan retro-futuristični oblikovni jezik. Oblikovni poudarki sicer vključujejo pristop »Parametric Pixels«, ki se odraža na prednjem delu luči, na katere so vplivali »pixli« in namigujejo tudi na digitalno tehnologijo v notranjosti avtomobila. Ioniq 5 bo tudi prvi Hyundaijev avtomobil s školjkasto zasnovo pokrova motornega prostora, ki se razteza čez celotno širino prednjega dela, minimalizira vrzeli med karoserijskimi oplatami in poskrbi za čist visokotehnološki videz. Tudi aerodinamično optimizirana 20-palčna kolesa odražajo pristop »Parametric Pixels«.

Foto: Hyundai hyundai ioniq 5

Ko bo avtomobil vstopil v proizvodnjo, bo njegova platforma E-GMP ena najbolj naprednih električnih platform na trgu, ki bo zagotavljala tudi spletne nadgradnje in enako 800-voltno tehnologijo hitrega polnjenja baterij, kot jo danes že ponuja porsche taycan. S tem bo lastnikom avtomobila denimo omogočen tudi dostop do hitrih 350-kilovatnih polnilnic omrežja Ionity, na katerih bo za dobrih sto kilometrov vožnje bo dovolj le pet minut polnjenja.

Avto Električni korejec se preriva v ospredje

Hyundai je sicer pripravil tudi štiri napovedovalne videe, v katerih na šaljivb način predstavljajo ključne tehnologije, ki jih bomo lahko videli v ioniqu 5.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.