Avto > Na Štrom
2151 ogledov

Takšen bo prvi pravi ioniq

hyundai ioniq 5 Hyundai
Hyundai ioniq poznamo kot korejski model s trojno pogonsko naravo: hibridno, priključno hibridno in električno. Zdaj prihaja tudi prvi predstavnik nove znamke Ioniq.

Pred časom smo pisali, da je Hyundai osnoval znamko Ioniq, ki bo imela v ponudbi električne avtomobile. Pred dnevi so predstavili tudi prvi model nove znamke, električni križanec s preprostim imenom ioniq 5.

Hyundai Ioniq Električno Avto Dobili smo novo avtomobilsko znamko starega proizvajalca

hyundai ioniq 5 | Avtor: Hyundai Hyundai

 Kot pravijo pri Hyundaiju, bo to njihov prvi model, ki ga bodo zasnovali na novi električni globalni modularni platformi E-GMP, ki so jo razvili za baterijska električna vozila nove generacije, s katerimi bo znamka vstopila v novo obdobje čiste mobilnosti.

Hyundai Ioniq Avto Tudi hitri vozniki bodo presenečeni nad porabo bencina

Ioniq 5 sicer oblikovno izhaja iz študije hyundai 45, ki smo si jo lahko predlani ogledali na zadnjem avtomobilskem salonu v Frankfurtu, gre pa za močan retro-futuristični oblikovni jezik. Oblikovni poudarki sicer vključujejo pristop »Parametric Pixels«, ki se odraža na prednjem delu luči, na katere so vplivali »pixli« in namigujejo tudi na digitalno tehnologijo v notranjosti avtomobila. Ioniq 5 bo tudi prvi Hyundaijev avtomobil s školjkasto zasnovo pokrova motornega prostora, ki se razteza čez celotno širino prednjega dela, minimalizira vrzeli med karoserijskimi oplatami in poskrbi za čist visokotehnološki videz. Tudi aerodinamično optimizirana 20-palčna kolesa odražajo pristop »Parametric Pixels«.

hyundai ioniq 5 | Avtor: Hyundai Hyundai

Ko bo avtomobil vstopil v proizvodnjo, bo njegova platforma E-GMP ena najbolj naprednih električnih platform na trgu, ki bo zagotavljala tudi spletne nadgradnje in enako 800-voltno tehnologijo hitrega polnjenja baterij, kot jo danes že ponuja porsche taycan. S tem bo lastnikom avtomobila denimo omogočen tudi dostop do hitrih 350-kilovatnih polnilnic omrežja Ionity, na katerih bo za dobrih sto kilometrov vožnje bo dovolj le pet minut polnjenja.

Hyundai IONIQ Avto Električni korejec se preriva v ospredje

Hyundai je sicer pripravil tudi štiri napovedovalne videe, v katerih na šaljivb način predstavljajo ključne tehnologije, ki jih bomo lahko videli v ioniqu 5.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.