Tesla udarila z novico: Cenejši avto za ves svet

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tesla na Kitajskem razvija nov model, ki bo bistveno cenejši od zdajšnjih modelov v modelni paleti ameriškega proizvajalca električnih avtomobilov. Namenjen bo za prodajo po vsem svetu.
Oglej si celoten članek

Že nekaj časa se špekulira, zdaj pa je Teslin šef na Kitajskem potrdil, da naj bi v na Kitajskem razvili in izdelali nov model. Od tam naj bi ga izvažali po vsem svetu.

2,1 do 100 km/h Tudi pri nas lahko že naročite Teslin avto z le polovico volana

Tesla bo na Kitajskem razvila in izdelala nov model z osnovno ceno okoli 25.000 ameriških dolarjev (20.500 evrov), ki ga bodo prodajali po vsem svetu. Kitajski šef Tesle Tom Zhu je novico potrdil v intervjuju za kitajsko tiskovno agencijo Xinhua.

Avto Teslina igralna konzola vzbuja nejevoljo zakonodajalcev

Prihajajo cenejše baterije

Šef Tesle Elon Musk je že ob otvoritvi tovarne v Šanghaju na začetku leta 2020 dejal, da bo podjetje povečalo naložbe na Kitajskem in tam poleg kompaktnega avtomobila model 3 ter kompaktnega športnega terenca model Y izdelalo še druge modele.

Foto: Profimedia Tesla logo

Avto Bitcoin po nori potezi Tesle do rekorda

Novi model bi bil prvi proizvajalčev električni avtomobilov, ki ne bo razvit v ZDA. Vozilo bi z nižjo ceno konkuriralo modelom, kot sta VW ID.3 ali honda E. Podrobnosti o vozilu, na primer ob začetku proizvodnje, še niso znane. Ugibajo se, da gre za kompaktno kombilimuzino, ki bi lahko temeljila na platformi model 3. Bistveno nižjo cene bi lahko zagotovili zaradi proizvodnje na Kitajskem, kjer so stroški dela nižji, na drugi strani pa zaradi cenejših baterij.

Teslin volan Ali slovenski predpisi dovoljujejo Teslin revolucionarni volan?

Nova tovarna v Indiji

Tesla je svoje avtomobile doslej izdeloval v ZDA in na Kitajskem, podjetje gradi prvo tovarno v Evropi, ki bo v Nemčiji blizu Berlina. Po poročanju medijev bi lahko v Indiji dodali še eno tovarno. Tudi v tem primeru podrobnosti niso znane. Medtem, ko je Kitajska daleč največji trg električnih avtomobilov na svetu, pa Indija še zdaleč ni tako napredna. Po eni strani motorizacija družbe na splošno ni tako napredna, ker večina Indijcev preprosto nima denarja za avto, da o dragi Tesli niti ne govorimo. Drugič pa, polnilnih postaj za električne avtomobile v Indiji skorajda ni.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:04 17. Februar 2021.

    Kitajski Tesla ? Eksplozivna kombinacija. Podobno kot virus, maske.....

  • 04:14 17. Februar 2021.

    Še Musk je ugotovil da gre vse v MP3 pa bo dal avtomobile "bagatela", da bo lahko čez par let …

  • 16:26 16. Februar 2021.

    Ki si ga kot ostale tesline modele ne smeš privoščiti, saj se z njimi ne smeš voziti. Vsak avto se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.