Avto
2968 ogledov

Bitcoin po nori potezi Tesle do rekorda

Elon Musk Epa
Bitcoin je zahvaljujoč investiciji Tesle dosegel novo rekordno vrednost. Kmalu do Teslinih avtomobilov v bitcoinih.

Ameriški proizvajalec električnih vozil Tesla je vložil 1,5 milijarde dolarjev v kriptovaluto bitcoin, je razkril dokument, ki ga je družba Tesla predložila ameriški komisiji za vrednostne papirje (SEC). Kmalu bo začela tudi sprejemati plačila v bitcoinih. Cena te najstarejše kriptovalute je dosegla novo rekordno vrednost.

Tesla logo Kdaj pride Y? Avto Po naših cestah vozijo prve "domače" tesle, Y prihaja kmalu

Na kriptoborzi Bitstamp je bitcoin danes začasno presegel mejo 44.200 dolarjev, izraženo v evrih se je približal 36.800 evrom. To je najvišja vrednost doslej.

Tesla Y Avto Tesla cene za Y spustila za 30 odstotkov

bitcoin | Avtor: Epa Epa

Musk navdušenec nad kriptovalutami

Za novo evforijo na kripto trgih je poskrbel prav Tesla. Ta je namreč v borzni objavi pojasnil, da bo začel v bližnji prihodnosti sprejemati plačila v bitcoinih ob nakupu avtomobilov in drugih svojih produktov, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Hkrati je sam kupil za 1,5 milijarde dolarjev (1,25 milijarde evrov) bitcoinov.

Tesla model 3 Pa smo tam ... Avto NHTSA: Starejše tesle bodo "100-odstotno" razvile to napako

Tesla logo | Avtor: Profimedia Profimedia

Ustanovitelj Tesle, kontroverzni Elon Musk, je navdušenje nad kriptovalutami v preteklosti že izražal na spletnem družbenem omrežju Twitter. Nedavno je svojo predstavitev na tej platformi spremenil v besedo Bitcoin.

Tesla model X 2,1 do 100 km/h Avto Tudi pri nas lahko že naročite Teslin avto z le polovico volana

Mimogrede je postal Musk tudi najzaslužnejši za hitro rast kriptovalute Dogecoin, ki je bila ustanovljena kot spletna šala. Musk jo je v svojih zapisih na Twitterju večkrat izpostavil in s tem poskrbel, da je kriptovaluta, ki je še januarja letos stala okoli 0,5 centa, trenutno vredna okoli 7,6 centa.

Komentarjev 4
  • KriptoGospod 10:46 04.marec 2021.

    Letos strmo raste! Za tiste ki nimate denarja preberite ta blog https://bit.ly/zastonj-do-prvega-bitcoina

  • jakec1575 10:28 09.februar 2021.

    kdor je skocil gor 2015 in bo sedaj izkocil je imel pogum in sreco. uzivajte, kaj naj recem. uzivajte peneze. privoscim.

  • sandi76 10:06 09.februar 2021.

    Navalite ovčke ! Še malo, pa se prične striženje. Največji absurd vsega tega je dejstvo, da to počne najbogatejši zemljan!