Avto > Na Štrom
1911 ogledov

Po naših cestah vozijo prve "domače" tesle, Y prihaja kmalu

Tesla model 3 Tesla
Prvič so kupci vozil ameriške znamke ključe svojih novih avtomobilov uradno dobili kar pred slovenskim salonom. Kdaj pride model Y?

Lahko rečemo, da znamka Tesla odslej zares tudi uradno deluje v Sloveniji. Te dni so njeni predstavniki pred novim prodajnim centrom v ljubljanskem BTC predali naročnikom prve avtomobile tipa model S, model X in model 3.

S tem se tudi končuje obdobje, ko so morali slovenski interesenti po Teslov avto v svoji režiji ali prek posrednikov na Nizozemsko, kjer je uradno skladišče za tiste države, ki še ne premorejo lastnega prodajnega centra. Obstajale so sicer še tudi druge neuradne poti, vseeno pa so zdaj z uradnim predstavništvom odprli vrata za skok prodaje, ki ga napovedujejo že za prvo četrtletje prihodnjega leta.

Prednost, da je ena najbolj vročih znamk avtomobilov končno začela osebno poslovati s strankami v Sloveniji, pa je tudi dejstvo, da z novim letom na isti lokaciji začenjajo z uradno servisno storitvijo za tesle. 

Po podatkih družbe Ardi, ki zbira podatke o novih in obstoječih registracijah, je v Sloveniji trenutno registriranih že okoli 200 avtomobilov znamke Tesla, od tega so jih nekaj prek 50 registrirali samo v prvih 11 mesecih letošnjega leta. Večina registriranih tesel je v tem hipu še model S, vendar pa je letos skoraj 90 odstotkov vseh novih tesel že model 3. 

Kdaj pride k nam model Y?

Iz Teslove francoske centrale pri Parizu so za Žurnal24 pojasnili še, zakaj za razliko od naših sosed trenutno v slovenskem konfiguratorju še ni mogoče naročiti novega križanca model Y. To bo mogoče v prihodnjih mesecih, potem ko so za sredi leta 2021 načrtovane že prve evropske izdobave iz nove nemške "gigatovarne" pri Berlinu. Šlo bo torej za v Nemčiji izdelane avtomobile.

Kljub temu, da ga pri nas uradno še ni, pa smo pred kratkim na naših cestah že opazili v Sloveniji registriran model Y. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Sherry_Stevens
    Sherry_Stevens 09:21 18.december 2020.

    Zapustil sem službo in zdaj. S tem prepr0stim spletnim delom na domu zaslužim 139 USD na uro od doma. zaslužim 25 tis0č dolarjev na mesec s spletnim delom 3 ure dnevn0. Za več podrobnosti ... >>>>> www.MagnifyIncome.Com

  • compracu 07:33 18.december 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - oddličen projekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

  • glocokdo 17:35 17.december 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - odličen projekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks