Avto
7043 ogledov

Tesla cene za Y spustila za 30 odstotkov

Tesla Y Tesla
Po začetku prodaje tesle Y in objavi cene kupci okupirali Tesline prodajne salone.

Po poročanju medijev so pri Tesli od začetka proizvodnje modela Y v tovarni v Šanghaju od 1. januarja dalje za vozilo prejeli že 90.000 vozil. Avtomobilski proizvajalec je na Kitajskem znižal cene električnega avtomobila za 30 odstotkov.

Nesreča Avto Po trku v električni drog baterijske celice poletele do hiše

Kalifornijski proizvajalec električnih avtomobilov Tesla je 1. januarja v Šanghaju začela s proizvodnjo modela Y, poroča spletna stran "Business Insider". Model Y je drugi model Tesle po model 3, ki ga izdelujejo v tovarni v Šanghaju. Cena za Y se začne pri 43.000 evrih (339.000 juanih) za različico za dolge razdalje. S tem je cena za teslo Y za okoli 30 odstotkov nižja od cene, ki jo je proizvajalec napovedal avgusta lani.

Tesla logo | Avtor: Profimedia Profimedia

Tesla logo Visok skok cen Avto Tesla močno zvišal cene po Evropi in tudi v Sloveniji

Pri Tesli so še napovedali, da bodo kupci Y dobili kmalu. Kitajsko spletno mesto je objavilo, da bodo prvi kupci svoja vozila prejeli že januarja.

Tesla logo Kdaj pride Y? Avto Po naših cestah vozijo prve "domače" tesle, Y prihaja kmalu

Kot poroča blog "Teslamag" je takoj po začetku prodaje na Kitajskem v več Teslinih poslovalnicah vladala prava evforija, saj naj bi v prvih dneh po lansiranju izdelka prejeli kar 90.000 naročil. Po navedbah kitajske spletne strani Tesla so 6. januarja zato datum dostave prestavili z januarja na drugo četrtletje leta 2021.

Komentarjev 2
  • Avatar Pamela_Luke
    Pamela_Luke 11:18 09.januar 2021.

    Zapustil sem služb0 in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 na uro od d0ma. zaslužim 25 tis0č d0larjev na mesec s spletnim del0m 3 ure dnevn0. priporočam, da poskusite. Za več podr0bn0sti .... ➤ ➤➤ ➤ LovesMeetx.Com

  • ode 08:27 08.januar 2021.

    Tako je z vsakim avtomobilskim modelom kakšno leto pred opustitvijo proizvodnje, ker se v tajnosti pripravlja proizvodnja povsem novega modela, z novo tehnologijo.