Toyota napovedala presenečenje v razredu poceni vozil

Foto: Toyota
Foto: Toyota
Toyota je potrdila, da bo njihovo malo mestno vozilo povsem nekaj drugega, kar smo poznali do zdaj. Predstavili ga bodo že novembra.
Oglej si celoten članek

Toyota je s prvo fotografijo napovedala skorajšnji prihod povsem novega modela aygo X, kakor se bo imenoval karoserijski križanec iz razreda A.

Inovativna rešitev Male pike preprečujejo kraje velikih avtov

Črka X se v izgovarja kot "cross", s čimer novinec izkazuje pripadnost vedno večji skupini karoserijskih križancev znamke Toyota. Aygo X bo seveda najmanjši križanec v ponudbi Toyote, ki je pred kratkim k nam pripeljala tudi yarisa cross, prihodnje leto pa lahko pričakujemo še kompaktno corollo cross.

Foto: Toyota Toyota aygo X

Vozili smo novi SUV Vozili smo novi Toyotin SUV za 99 evrov na mesec, kako?

Pri Toyoti pojasnjujejo, da X ohranja zvestobo oblikovalski zasnovi iz leta 2014, ki prav tako izvira iz te črke. Sicer je mali aygo že od leta 2005 najbolj dostopen model znamke Toyota.

Avto Toyote tudi v Murski Soboti

Japonci so ob najavi malega modela pojasnili, da so avto zasnovali v evropskem razvojnem centru, ki deluje pod okriljem Toyota Motor Europe in tudi namenjen evropskim voznikom. Zasnovan je na platformi GA-B nove globalne arhitekture znamke Toyota. Na osnovi te platforme sta nastala tudi zadnji yaris in yaris cross.

Foto: Toyota Toyota aygo cross X prologue *- Na fotografiji koncept predstavljen na začetku leta

Novo pri nas Novo pri nas: Nov avto kot naročnina za telefon?

Križanca bodo izdelovali v tovarni Toyota Motor Manufacturing Czech Republic v Kolinu na Češkem. Povsem novi aygo X bo predstavljen na začetku meseca novembra.

Toyota je na začetku leta predstavila koncept aygo X prologue, ki je napovedal "kul" Toyotino prihodnost

Foto: Toyota Toyota aygo cross X prologue Foto: Toyota Toyota aygo cross X prologue Foto: Toyota Toyota aygo cross X prologue

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:30 7. Oktober 2021.

    toyote ne razumem. imajo nekaj najlepših modelov ampak tudi nekaj najgrših in na žačost jim ta drugi del zadnje čase …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.