Avto
8442 ogledov

Toyota napovedala presenečenje v razredu poceni vozil

Toyota aygo cross X prologue Toyota
Toyota je potrdila, da bo njihovo malo mestno vozilo povsem nekaj drugega, kar smo poznali do zdaj. Predstavili ga bodo že novembra.

Toyota je s prvo fotografijo napovedala skorajšnji prihod povsem novega modela aygo X, kakor se bo imenoval karoserijski križanec iz razreda A.

Toyota sistem proti kraji Inovativna rešitev Avto Male pike preprečujejo kraje velikih avtov

Črka X se v izgovarja kot "cross", s čimer novinec izkazuje pripadnost vedno večji skupini karoserijskih križancev znamke Toyota. Aygo X bo seveda najmanjši križanec v ponudbi Toyote, ki je pred kratkim k nam pripeljala tudi yarisa cross, prihodnje leto pa lahko pričakujemo še kompaktno corollo cross.

Toyota aygo X | Avtor: Toyota Toyota

Toyota yaris cross Vozili smo novi SUV Avto Vozili smo novi Toyotin SUV za 99 evrov na mesec, kako?

Pri Toyoti pojasnjujejo, da X ohranja zvestobo oblikovalski zasnovi iz leta 2014, ki prav tako izvira iz te črke. Sicer je mali aygo že od leta 2005 najbolj dostopen model znamke Toyota.

Toyota yaris cross Avto Toyote tudi v Murski Soboti

Japonci so ob najavi malega modela pojasnili, da so avto zasnovali v evropskem razvojnem centru, ki deluje pod okriljem Toyota Motor Europe in tudi namenjen evropskim voznikom. Zasnovan je na platformi GA-B nove globalne arhitekture znamke Toyota. Na osnovi te platforme sta nastala tudi zadnji yaris in yaris cross.

Toyota aygo cross X prologue | Avtor: Toyota Toyota
*- Na fotografiji koncept predstavljen na začetku leta

Toyota yaris cross Novo pri nas Avto Novo pri nas: Nov avto kot naročnina za telefon?

Križanca bodo izdelovali v tovarni Toyota Motor Manufacturing Czech Republic v Kolinu na Češkem. Povsem novi aygo X bo predstavljen na začetku meseca novembra.

Toyota je na začetku leta predstavila koncept aygo X prologue, ki je napovedal "kul" Toyotino prihodnost

Toyota aygo cross X prologue | Avtor: Toyota Toyota
Toyota aygo cross X prologue | Avtor: Toyota Toyota
Toyota aygo cross X prologue | Avtor: Toyota Toyota

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 09:30 07.oktober 2021.

    toyote ne razumem. imajo nekaj najlepših modelov ampak tudi nekaj najgrših in na žačost jim ta drugi del zadnje čase vedno nolj uspeva.. pa saj vsi japonski avti so nekaj v stilu Juke, cel kup enih bunk in izrastkov, da ...prikaži veča neveš ali so dali skoz že eno prometno nesrečo.