Toyota razkrila električno "orožje" za leto 2021

Foto: Toyota
Foto: Toyota
Pri Toyoti bodo prihodnje leto na trg lansirali baterijsko-električnega športnega terenca. Na forumu Kenshiki smo na zurnal24.si izvedeli prve podrobnosti.
Oglej si celoten članek

Na Forumu Kenshiki na katerem smo na zurnal24.si sodelovali drugo leto zapored in na katerem Toyota in Lexus predstavljata svojo strategijo, je Toyota razkrila pomembno novico - že prihodnje leto bodo predstavili novega baterijsko-električnega športnega terenca.

Avto Toyota je razvila generator prihodnosti

Kot so nam na forumu razložili Toyotini strokovnjaki ne bodo stavili le na enega konj. Še vedno predvidevajo rast prodaje klasičnih hibridov, ki so jim posvetili zadnjih 25 let razvoj, na podlagi izkušenj pa se usmerjajo tudi v razvoj vozil na vodik in 100-odstotno električnih vozil. Prvi pomemben proizvod bo povsem nov srednje velik baterijsko-električni športni terenec, ki je zasnovan na osnovi nove platforme e-TNGA.

Ključna nova platforma

Na forumu so za zdaj razkrili le silhueto in nam razložili zakaj je nova platfroma e-TNGA ključnega pomena za njihovo strategijo. Njena premišljena zasnova bo namreč zelo prilagodljiva in enostavno uporabna tudi pri drugih modelih.  

Intervju "Slovenci se morate odločiti, v kakšni družbi želite živeti"

Osnovni arhitekturni princip nove platforme temelji na kombinaciji fiksnih in prilagodljivih elementov. Tovrstni pristop omogoča variacije v širini, dolžini, širini in medosni razdalji. 

Platforma e-TNGA omogoča pogon na sprednja, zadnja in vsa štiri kolesa, hkrati pa omogoča uporabo različnih tipov baterij in elektromotorjev, s katerimi se lahko prilagaja vozilom različnih velikosti in zmogljivosti.

Foto: Toyota

Z uporabo prilagodljivega pristopa se bo skrajšal tudi razvojni čas vozil, hkrati pa bo razvoj več modelov lahko potekal vzporedno. 

Avto Toyota z GR Sport CH-R potrjuje svojo preobrazbo

Prvi model, zasnovan na osnovi platforme e-TNGA je bil že razvit in je v pripravljalni fazi za začetek serijske proizvodnje. Njegova izdelava bo potekala v tovarni ZEV na Japonskem.

Prav ste prebrali Toyota predstavila avto z negativnimi emisijami

Foto: Toyota

“Toyota bo v bližnji prihodnosti začela s predstavitvijo palete novih baterijsko-električnih vozil. V naslednjih mesecih bo namreč predstavljen novi baterijsko-električni športni terenec. Fleksibilnost in prilagodljivost platforme e-TNGA nam omogoča snovanje in ustvarjanje različnih vozil, ki so vznemirljivi na pogled in za vožnjo," je razložil Kodži Toyošima, eden vodilnih v tovarni ZEV na Japonskem. 
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:21 7. December 2020.

    Novinarji žurnala. Glede na to, da smo podalpska dežela z veliko dežja, vlage...možnost poplav, ali vožnje čez globoke luže...bi bilo …

  • 11:54 7. December 2020.

    Baterijsko - električen?! In kakšna naj bi bila razlika od samo električnega? Kot da električen nima baterije. Avtor tega članka …

  • 11:28 7. December 2020.

    Toyota, dobro jutro. Se mi je zdelo da ne bo več dolgo šlo nategovanje s hibridi

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.