Video: amaroki porušili dimnik

Foto: Žurnal24 Trenutek, ko je padel velikan. (Foto: Volkswagen)

Your browser doesn’t support HTML5 video

Ko želite zrušiti odsluženi 67 metrov visoki dimnik iz železobetonske konstrukcije, ponavadi pokličete dobro založene pirotehnike. No, v enem primeru so za to uporabili kar štiri amaroke.
Oglej si celoten članek

Volkswagen je prihod svojega novega pick-upa v Veliko Britanijo pospremil z obširno medijsko kampanjo, kamor je sodil tudi dogodek v Readingu, ko so štirje amaroki zrušili 140-tonski dimnik.

Video zrušenja si oglejte TUKAJ.

Zgradbo so inženirji resda sprva malo "zmehčali", saj so oslabili njeno konstrukcijo ob vznožju, nato pa so delo prevzeli štirje 120-kilovatni pickupi (2,0 TDI), ki so privezanega na 200-metrske jeklenice stolp družno potegnili h tlom. Za vsak primer so bile jeklenice pritrjene na poseben mehanizem, ki bi omogočal njihovo hitro sprostitev, če bi dimnik padal v nepredvideni smeri.

Čeprav je ideja zanimiva, pa pravi pirotehniki v prihodnosti ne bodo ostali brez dela, saj ponavadi pri uničenju visokih stavb eksploziv nastavijo tako, da se konstrukcije dodobra razletijo, v tem primeru pa je na tleh ostalo še kar nekaj dela za pospravljanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.