Avto
32 ogledov

Video: amaroki porušili dimnik

Trenutek, ko je padel velikan. (Foto: Volkswagen)
1/2
Žurnal24 main
Ko želite zrušiti odsluženi 67 metrov visoki dimnik iz železobetonske konstrukcije, ponavadi pokličete dobro založene pirotehnike. No, v enem primeru so za to uporabili kar štiri amaroke.

Volkswagen je prihod svojega novega pick-upa v Veliko Britanijo pospremil z obširno medijsko kampanjo, kamor je sodil tudi dogodek v Readingu, ko so štirje amaroki zrušili 140-tonski dimnik.

Video zrušenja si oglejte TUKAJ.

Zgradbo so inženirji resda sprva malo "zmehčali", saj so oslabili njeno konstrukcijo ob vznožju, nato pa so delo prevzeli štirje 120-kilovatni pickupi (2,0 TDI), ki so privezanega na 200-metrske jeklenice stolp družno potegnili h tlom. Za vsak primer so bile jeklenice pritrjene na poseben mehanizem, ki bi omogočal njihovo hitro sprostitev, če bi dimnik padal v nepredvideni smeri.

Čeprav je ideja zanimiva, pa pravi pirotehniki v prihodnosti ne bodo ostali brez dela, saj ponavadi pri uničenju visokih stavb eksploziv nastavijo tako, da se konstrukcije dodobra razletijo, v tem primeru pa je na tleh ostalo še kar nekaj dela za pospravljanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.