Video: Številni se sprašujejo, ali vozilo res obstaja

Foto: Reddit
Foto: Reddit
V promocijske namene je nastal malo pozabljen unikat.
Oglej si celoten članek

Na spletnem forumu Redditu se je pred kratkim pojavila fotografija nenavadnega vozila, številni pa se zdaj sprašujejo, ali vozilo tudi v resnici obstaja. Pred desetletjem je to vozilo križarilo po britanskih cestah in raznoraznih sejmih, s čimer so izumitelji reklamirali opazno manjši izdelek.

Video Češki milijonar z vožnjo "sprovociral" nemškega ministra

Videoposnetek iz leta 2011, ki ga je objavil Edd China, razkriva funkcionalnost vozila, pa tudi dvigalo kupole, besedilo v opisu pa razkriva, kako je vozilo nastalo. Friendly Robotics, podjetje, ki proizvaja robotske kosilnice, je želelo izdelati repliko v merilu 3:1, vse zato, da bi bolje reklamirali svoje kosilnice.

Sporen posnetek Vozniku kazen, čeprav ni kršil zakona?

Vozilo ima na sredini sedež iz McLarna F1, poganja pa ga Roverjev motor 3,5 V8 v kombinaciji z Volkswagnovim štiristopenjskim menjalnikom. Najdražji del avtomobila je veliko ukrivljeno vetrobransko steklo v vrednosti 4500 evrov, ki je bilo med prevozom uničeno. Vendar pa je vozilo živelo še naprej in postalo najhitrejši kavč na svetu, s čimer si je prislužil mesto v Guinnessovi knjigi rekordov.

Video Video: Druženje ljubiteljev hitrih vozil se je končalo z incidentom

Friendly Robotics še vedno obstaja pod imenom Robomow in uspešno prodaja robotske kosilnice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.