Avto
19151 ogledov

Video: Številni se sprašujejo, ali vozilo res obstaja

Reddit
V promocijske namene je nastal malo pozabljen unikat.

Na spletnem forumu Redditu se je pred kratkim pojavila fotografija nenavadnega vozila, številni pa se zdaj sprašujejo, ali vozilo tudi v resnici obstaja. Pred desetletjem je to vozilo križarilo po britanskih cestah in raznoraznih sejmih, s čimer so izumitelji reklamirali opazno manjši izdelek.

Video Avto Češki milijonar z vožnjo "sprovociral" nemškega ministra

Videoposnetek iz leta 2011, ki ga je objavil Edd China, razkriva funkcionalnost vozila, pa tudi dvigalo kupole, besedilo v opisu pa razkriva, kako je vozilo nastalo. Friendly Robotics, podjetje, ki proizvaja robotske kosilnice, je želelo izdelati repliko v merilu 3:1, vse zato, da bi bolje reklamirali svoje kosilnice.

Sporen posnetek Avto Vozniku kazen, čeprav ni kršil zakona?

Vozilo ima na sredini sedež iz McLarna F1, poganja pa ga Roverjev motor 3,5 V8 v kombinaciji z Volkswagnovim štiristopenjskim menjalnikom. Najdražji del avtomobila je veliko ukrivljeno vetrobransko steklo v vrednosti 4500 evrov, ki je bilo med prevozom uničeno. Vendar pa je vozilo živelo še naprej in postalo najhitrejši kavč na svetu, s čimer si je prislužil mesto v Guinnessovi knjigi rekordov.

Video Avto Video: Druženje ljubiteljev hitrih vozil se je končalo z incidentom

Friendly Robotics še vedno obstaja pod imenom Robomow in uspešno prodaja robotske kosilnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice