Avto
32462 ogledov

Zaradi objave testa na spletu dobil odpoved

Youtube
Pri Tesli so odpustili uslužbenca, ki je objavil posnetek nesreče avtopilota.

Tesla je pred kratkim objavila, da so odpustili svojega zaposlenega Johna Bernala. Slednji je na spletnem kanalu YouTub objavil video video recenzijo sistema Full Self Driving v resničnem svetu. V družbi so mu tudi preklicala možnost uporabe sistema, in to kljub temu, da do zdaj na svojem računu ni imel nobenih kršitev ali opozoril.

Tesla Y Avto Nadzor nad vozili: Nevarno razkritje najstnika

Pri Tesli uradno niso sporočili, zakaj je bil Bernal odpuščen, a zapisi, ki so jih objavili pri CNBC, nakazujejo, da je bil odpuščen v drugem tednu februarja, hitro po napredovanju v vlogo testnega operaterja naprednih sistemov za pomoč vozniku.

Bernal je dejal, da je svoj kanal YouTube odprl v začetku leta 2021, zato, ker je FSD Beta videl kot "tehnologijo, ki rešuje življenja". Na kanalu je konec lanskega leta objavil tri videoposnetke, ki prikazujejo tri različice FSD Beta s težavami.

Tesla 3 To je normalno Avto Kupec dobil avto z eno zavoro: To je normalno

Vozilo udarilo v drog

V prvem tednu februarja je Bernal objavil videoposnetek, na katerem je njegovo vozilo z vklopljenim sistemom FSD, ki se vozi po San Joseju v Kaliforniji, udarilo v drog. Čeprav je priznal, da posnetki kažejo na težave, je dejal, da je glede svojega kanala vedno transparenten in, da tega nikoli ni skrival pred delodajalcem.

Tesla Y Avto Kaj se dogaja z "ljudsko" teslo?

Teslina politika družbenih medijev ne določa neposredno, kaj naj njihovi zaposleni objavljajo na YouTubu, določa pa, da se "zanašajo na zdrav razum in dobro presojo."

Lucid air Avto Velik tekmec Tesle letos prihaja v Evropo

Odločitev podjetja je prišla le nekaj dni, preden je izvršni direktor Elon Musk na Twitterju sporočil, da Starlink ne bo blokiral ruskih virov novic in se označil za "absolutista svobode govora". Odpust zaposlenega na podlagi transparentnosti ni popolna podpora svobodi govora. 
 

Komentarjev 2
  • pofukanavlada22 09:07 27.marec 2022.

    jebem vam mater 11minut gledal in nikjer ni bilo nesreče ki jo opisujete