Avto > Na Štrom
5630 ogledov

Kaj se dogaja z "ljudsko" teslo?

Tesla Y Anže Petkovšek Tesla Y
Šef Tesle Elon Musk je pojasnil, kdaj lahko pričakujemo električno teslo za dobrih 20 tisoč evrov.

Tesla pomemben projekt ponovno prelaga za nedoločen čas. Projekt cenejšega električnega avtomobila za manj kot 25.000 ameriških dolarjev (22.400 evrov) se "trenutno" ne izvaja, je na zadnji konferenci o četrtletnih podatkih jasno povedal šef Tesle Elon Musk. "Ljudski tesli" se bo verjetno imenovala "model 2".

Na zadnji tiskovni konferenci o lanskih finančnih rezultatih je Musk na vprašanje, kakšen napredek so dosegli pri avtomobilu za 25.000 ameriških dolarjev odgovoril: "Trenutno ne delamo na avtomobilu za 25.000 ameriških dolarjev. V nekem trenutku bomo, zdaj pa imam toliko dela, preveč dela, če sem iskren."

Tesla cybertruck | Avtor: Tesla Tesla

Tudi poltovornjaka še ne bo

Musk je dodal, da v letu 2022 ni pričakovati, da bi začeli prodajati nov model. Potrdil je tudi, da električni poltovornjak "cybertruck" letos še ne bo pripravljen za serijsko proizvodnjo.

Domnevni "model 2" bo majhen avtomobil, dolg okoli štiri metre. In, če se bo sprejela odločitev za njegovo serijsko izdelavo, naj bi ga izdelovali tudi v novi tovarni v Grünheideu v Brandenburgu v Nemčiji.

Teslin model 3 je bil lani najbolje prodajan čisti električni avtomobil v Evropi s 140.421 primerki in 17. najbolje prodajan novi model avtomobila.

Komentarjev 1
  • brencl47 16:58 04.februar 2022.

    Cenejša naj bi bila od baterije in polnilca??? Če bo crknila pa kar na smetišče z njo!