Avto > Na Štrom
23936 ogledov

Kakšna zaušnica za Elona Muska!

Elon Musk Epa
Astronavtka iz Muskovega programa SpaceX je presenetila z izbiro avtomobila.

Čeprav bi pričakovali, da bo dr. Sian Leo Proctor svoj novi avto izbrala vozilo iz Muskove ponudbe električnih vozil znamke Tesla, je izbrala vozilo največjega tekmeca.

Dr. Sian Leo Proctor je bila del prve ekipe Inspiration4, ki se je v zgodovino zapisala kot del prve zasebne vesoljske misije. To je storila kot del ekipe v vesoljskem projektu SpaceX, podjetju v lasti Elona Muska. Kot je znano, je Musk tudi lastnik Tesla Motorsa, a nobeden od modelov električnih avtomobilov v ponudbi ni bil njena izbira.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Zvesta Fordu

Verjeli ali ne, izbrala je električni Fordov model mustang mach-E. Astronavtka je priznala, da ostaja zvesta znamki Ford: "Med študijem sem imela bronco II, ki se ga oboževala! Z njim sem doživela fantastične dogodivščine. Všeč mi je, da se je bronco vrnil, a za vsakodnevno mestno vožnjo potrebujem električni avto."

Njen tvit je med prvimi všečkal Fordov šef Jim Farley. Nekateri mediji pišejo, da Elon Musk izbire astronavtke ni vzel kot negativen. 
Proctorjeva je tudi prva Afroameričanka, ki je letela z vesoljsko ladjo, in četrta Afroameričanka, ki je potovala v vesolje. Prvotno je želela delati za agencijo NASA, a se je na koncu odzvala na poziv v SpaceX, ki ji je spremenil življenje. Njena vesoljska misija je trajala od 15. do 18. septembra lani.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.