Avto > Na Štrom
948 ogledov

Ford bo vozila nadgrajeval na daljavo

Ford mustang mach-e ford
Ford je predstavil sistem posodobitev na daljavo. Obljubljajo, da bo avto možno posodobiti tudi tako, da se ne bo treba zapeljati na servis, ampak bo to možno takrat, ko bo avto parkiran doma.

Pri Fordu pravijo, da bodo lastniki novega električnega mustanga mach-E posodobitve vozila nareditli na daljavo, kar pomeni konec čakalnih vrst. Posodobitve bodo možne v nekaterih primerih tudi v manj kot dveh minutah, pri zahtevnejših pa bo morda moralo biti vozilo parkirano dalj čas, zato bo lahko uporabnik izbral kar najprimernejši trenutek za njihovo izvedbo.

 | Avtor: Ford Ford

mustang Avto Ford mustang je najbolje prodajan športni avtomobil na svetu

“Ena od odlik mustanga mach-E je dodajanje še več funkcij in zmogljivosti,” je povedal John Vangelov, vodja povezanih storitev pri družbi Ford Motor Company. “Obenem posodobitve na daljavo s hitrim aktiviranjem skrajšajo čas, ko vozilo ni na voljo ter zagotavljajo, da bo avto vedno boljši in to celo takrat, ko se boste sami odpravili spat.”

ford mustang mach-E | Avtor: Ford Ford

Ford  Mustang Mustang Avto Pozor, po slovenskih cestah se pase boljši mustang

Doslej so se morale za dostop do različnih modulov vozila, pri katerih je bilo treba preveriti zmogljivosti posodabljanja na daljavo, ekipe dobiti v istem prostoru. Zaradi zahteve po delu od doma v času covid-19 so se morali inženirji kar najhitreje domisliti spremembe običajnih postopkov. Zagotovili so oddaljen dostop do vseh modulov vozila in celo do možnosti kabelskih napeljav brez orodja, kar jim je omogočilo hitro preprogramiranje modulov od doma. Kar je na začetku zahtevalo pet ur programiranja na daljavo, je zdaj možno narediti v manj kot 10 minutah.

Ford mustang Avto Tisti drugi mustang oziroma ko užitek ubije država

Ford mustang mach-e | Avtor: ford ford

Skoraj vse računalniške module je možno posodobiti brezžično, zato bo lahko Ford izboljšal zmogljivost in dodal povsem nove možnosti, ki ob prevzemu vozila še niso bile na voljo. Nekatere namestitve bodo praktično nevidne za uporabnika, ki lahko izbere čas za posodobitev parkiranega vozila – na primer sredi noči. Številne posodobitve se bodo izvedle skoraj v hipu po zagonu vozila, v vozilu prikazana sporočila pa bodo uporabnika seznanila z nameščenimi izboljšavami.

Ford focus RS Avto R.I.P., ford focus RS

Lastniki bodo obveščeni o podrobnostih posodobitev programske opreme, ko bodo na voljo, glede na posodobitev pa se bodo izvedle prek omrežja Wi-Fi ali mobilne povezave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.