Avto
123 ogledov

Ford mustang je najbolje prodajan športni avtomobil na svetu

mustang
1/18
Anže Petkovšek
Fordu je uspelo kult mustanga prenesti tudi v druge dele sveta. To je bil v zadnjega pol stoletja najbolje prodajani športni avtomobil v ZDA, zdaj pa je tudi globalno to najbolje prodajan športni model. Ford je samo v Evropi lani prodal 15 tisoč mustangov.

Fordova analiza podatkov družbe IHS Markit o registracijah novih vozil v segmentu športnih vozil kaže, da je legendarni model z iskrim konjičem na maski pred motorjem najbolje prodajani športen avto na svetu.

Lani je Ford po vsem svetu prodal velč kot 150.000 mustangov, kar je šest odstotkov več kot leta 2015.

NE SPREGLEJTE:

Uspešen v Evropi in na Kitajskem

Skoraj tretjino vseh mustangov (45 tisoč) so prodali zunaj ZDA, kar pomeni rast za 101 odstotek. V prvem celem letu prodaje v Evropi so kupci iz vse regije naročili 15.335 Mustangov. Mustang je bil najbolje prodajan športen avto na številnih evropskih trgih, med drugim tudi v Franciji, na Švedskem, Poljskem, v Češki republiki, na Madžarskem, v Romuniji, na Finskem in v Grčiji.

Od uvedbe na Kitajskem leta 2015 se je mustang hitro uvrstil na prvo mesto po prodaji med športnimi avtomobili na tem največjem avtomobilskem trgu na svetu.

Po podatkih družbe IHS Markit o registracijah novih vozil se je prodaja Mustangov leta 2016 v primerjavi z letom poprej povečala za 74 odstotkov.

Z mustangom smo se zapeljali tudi po eni najlepših slovenskih cest. In posneli video.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.